Pilgrimsvandring

Att vara pilgrim är att vara på väg. Ordet pilgrim kommer ursprungligen från det latinska ordet peregrino som betyder främling.

Så länge vi har haft religioner på jorden har människor sökt andlig upplysning och hjälp till kropp och själ. Ibland genom att färdas till platser eller människor som står för hopp om helande, välsignelse, frigörelse och insikt. En modern pilgrim kan också färdas mot en helig plats. Men det är inget som behövs. Du kan pilgrimsvandra var som helst. En pilgrim gör en vandring i det yttre och i det inre.

Hur går en pilgrimsvandring till?

En pilgrimsvandring kan pågå några timmar, en heldag eller flera dagar i följd. Pilgrimerna går i lugn takt och med flera pauser. Ofta sker vandringen under tystnad. I vandringen ingår också korta andakter. Genom Malmö pilgrimsnätverk kan Svenska kyrkan Malmö erbjuda vandringar året runt. Pilgrim Malmö är ett ekumeniskt nätverk.

Vill du veta mer?

www.pilgrimsvagen.se

Kontakta Pilgrim Malmö

Nätverkskontakt Pilgrim Malmö
Karin Pråmell, 040-27 92 21, karin.pramell@svenskakyrkan.se

PILGRIM I STADSMILJÖ

Pilgrimsvandring i stadsmiljö varje fredag kl. 10.00-12.00 (ej röda dagar). Start 26/1 2018. Plats: Vi samlas i S:t Anna-kapellet i S:t Petri kyrka för en kort andakt och går därefter tysta i 30 minuter i vår närmiljö och avslutar med ett reflekterande samtal i församlingshuset. Ingen föranmälan.

Mer information: 040-27 90 39,  eva.blomdell@svenskakyrkan.se

VANDRA I PILDAMMSPARKEN

Pilgrimsvandra i Pildammsparken en timme på lunchen. Vandringarna sker i enkelhet, med delande och tystnad. Datum: 27/2, 13/3, 27 /3, 10/4, 24/4, 8/5, 22/5 2018. Samling kl 11.00 utanför S:t Johannes kyrka. Ingen föranmälan. Vandringsledare Lisbeth Jönsson, Malou Hasselhuhn och Kerstin Ekbladh.

Mer information: pilgrim.malmo@svenskakyrkan.se

PILGRIMSGRUPPEN I HELIGA TREFALDIGHET

Pilgrimsgruppen i Heliga Trefaldighetskyrkan träffas en gång i månaden. Vi gör vandringar i Skånes vackra natur och reser till kända pilgrimsmål. Välkommen att vara med i gruppen. Ledare Stefan Nilsson.

Mer information: 040-27 92 14, stefan.b.nilsson@svenskakyrkan.se

pilgrimsvandrare vid havet

PILGRIMSVANDRING PÅ ÖSTERLEN 10 MAJ

Följ med på pilgrimsvandring längs havet på Österlen i vårens skönaste tid. På en pilgrimsvandring vårdar du både kropp och själ. Samtidigt stillar du din nyfikenhet. Vem möter du bortom vägkröken, och inom dig? Vi möts vid Gamlegård för att i bilar åka till Kiviks kapell på det fagra Österlen. Därefter vandrar vi tillsammans med Kiviks pilgrimer längs havet och över bergen för att fira friluftsgudstjänst på Stenshuvud (vid ängen nedanför Naturum). Denna sträcka är mellan åtta och nio kilometer lång. Lotta Fång och KG Hammar ansvarar för innehållet i vandringen. Du behöver ha med dig lämpliga vandringsskor, kläder för väder, matsäck, vattenflaska, skavsårsplåster med mera. Vandringen är kostnadsfri.

Program och anmälan

kl. 08.00 Samling Gamlegården
kl. 10.00 Start Kiviks kapell
kl. 14.00 Friluftsgudstjänst
kl. 15.00 Hemfärd

Anmälan senast 26 april till 040-27 93 00 eller  helen.martensson@svenskakyrkan.se
Uppge om du har bil och hur många medvandrare du kan ta med. (Ev utgår milersättning på max 50  kr/person).