Välkommen att fira midsommar i någon av Malmös kyrkor. Flera kyrkor har traditionellt midsommarfirande med dans kring midsommarstång, lunch och /eller kaffeservering samt avslutande friluftsgudstjänst.

Här kan du fira midsommar:

TORSDAG 21 JUNI

Midsommarfirande i Västra Skrävlinge kyrka kl 12.00
Vi börjar med att klä midsommarstången tillsammans nedanför kyrkan i parken. Kl 13-14.15 blir det dans och tårta. Plats: Ögårdsparken vid Västra Skrävlinge kyrka, Västra Skrävlinge kyrkoväg 16

Midsommarfirande i S:t Andreasgården kl 13.00
Jordgubbar och glass följt av dans kring midsommarstången kl 14.00.
Plats: S:t Andreasgården, Rosenholms allé 10.

Midsommarfest i S:t Paulis trädgård kl 12-14
Dans kring midsommarstången för den som vill, ackompanjerat av Per Myrstener på dragspel. Det bjuds på en lättare midsommarlunch. Vi avslutar vår midsommargemenskap med en friluftsgudstjänst. Fri entré, välkommen!
Plats: i trädgården vid S:t Pauli kyrka, Kungsgatan 17

MIDSOMMARAFTON FREDAG 22 JUNI

Midsommargudstjänst i Tygelsjö kyrka kl 10.00
Young-Mi Lena Lee och Linda Joelsson spelar fiol.

Midsommar i Fosie kyrka kl 12.00
Vi samlas kl 12.00 för att klä midsommarstången – ta gärna med egna blommor. Kl 13 blir det musik och dans kring midsommarstången. Ta med egen picknick och något att sitta på.
Plats: trädgården vid Fosie kyrka, Lindängsvägen 2

Midsommarfirande i S:ta Maria kyrka kl 12.30-14.30
Vi inleder dagen med en andakt och därefter bjuds det på midsommarmat.
Plats: S:ta Maria kyrka, Södervärnsgatan 8.

Midsommarfirande i Oxie församlingsgård kl 13-15
Kransbindning kl 12.45, dans kring midsommarstången kl 13.15, kaffeservering, sommarsånger, dragspelsmusik och andakt. Plats: Oxie församlingsgård, Oxie kyrkoväg 214 B

Midsommarfirande i Södra Sallerups prästgård kl 14
Kom och hjälp till att klä midsommarstången kl 10.00. Dansen börjar kl 14.00 med levande musik och lekar. Ta med picknickkorg och något att sitta på. Kl 16 firar vi gemensam gudstjänst i Södra Sallerups kyrka.
Plats: Södra Sallerups prästgård, Södra Sallerups byväg 8

MIDSOMMARDAGEN LÖRDAG 23 JUNI

Midsommarpicknick i Limhamns kyrka kl 11.00
På midsommardagen firas gudstjänst kl 11 och efteråt fortsätter dagen med en gemensam picknick i Högsboparken tvärs över gatan där vi leker sommarlekar tillsammans.

Högmässa på midsommardagen i S:t Johannes kyrka kl 11.00
Plats: S:t Johannes kyrka, Rådmansgatan 20

Högmässa på midsommardagen i S:t Petri kyrka kl 11.00
Gudstjänsten firas på församlingshusets grönskande innergård. I solen eller under parasoll fortsätter samvaron med kyrkkaffe och midsommarbakelse. Vid dåligt väder flyttar vi in i församlingssalen.
Plats: S:t Petri församlingshus, Själbodgatan 4a

Friluftsgudstjänst i S:t Mikaels trädgård kl 14.00
Plats: S:t Mikaels kyrka, Orkestergatan 5

Gudstjänst i Fosie kyrkas trädgård kl 16.00
Gemensam gudstjänst med Västra Skrävlinge kyrka och Oxie kyrka i Fosie prästgårds trädgård.

Friluftsgudstjänst i S:t Andreasgårdens trädgård kl 16.00
Plats: vid S:t Andreasgården, Rosenholms allé 10. Vid regn inne på S:t Andreasgården.

Musikgudstjänst i S:t Matteus kyrka kl 16.00
Plats: S:t Matteus kyrka, Lantmannagatan 8

SÖNDAG 24 JUNI

Söndagens gudstjänster och mässor hittar du i kalendern