Fördjupning

AFTER MASS

Bibelstudier och bibelförklaringskvällar, direkt efter mässan på torsdagarna. Torsdagsmässan börjar kl. 19.00. Därefter, ca kl. 20.00, börjar After Mass.
Kvällarna är öppna för alla som vill delta. Välkomna!

Bibelstudium

21 september Så lyder Herrens ord – om skriftens auktoritet
5 oktober Omvänd er och tro evangelium – om Johannes Döparen
19 oktober Amos – om anklagelser, dom och hopp
2 november Ljus bli till – om skapelse och nyskapelse
16 november Alla helgon och alla själar – om döda och levande
30 november Diverse profeter – om spåren efter Kristus i Gamla Testamentet

det finns bara ett evangelium – bibelsamtal kring galaterbrevet

JAG ÄR NYFIKEN PÅ…

Vid två tillfällen under hösten 2017 får vi möjlighet till enkla samtal med aktuella personer kring tro och liv. Ambitionen är att det just ska vara samtal och inte debatter. Vi som deltar ska känna att vi lärt oss något vi inte visste förut när kvällen är slut. Att vi har utmanats på några punkter, fördjupats i något. Säkert har vi blivit arga över något men förhoppningsvis glatts över mer.
Den som vill kan äta en enkel kvällsmat till självkostnadspris. Kl.18 står maten framdukad i Birgittasalen och kl.19 börjar samtalen i Strandkyrkan. Kvällen avslutas med en enkel aftonbön.

Peter Halldorf gästar oss
Peter Halldorf är pastor och grundare samt andlig vägledare för kommuniteten Bjärka-Säby. Han är författare till flera böcker varav hans senaste heter ”att älska sin nästas kyrka som sin egen”. Med Peter kommer vi bland annat att samtala om ekumenik, om Kyrkans gemensamma tro och om kraften i bönen. Gå till kalendern

Kent Wisti gästar oss
Kent Wisti är präst, konstnär och sedan sommaren kan han även titulera sig missionär. Kent är välkänd både för sina satirteckningar, sin närvaro på sociala medier samt radioandakter. Med Kent samtalar vi om mission, om Svenska kyrkan verkligen håller på att dö men också om Kyrkans liv samt en hel del annat. Gå till kalendern