Planera en vigsel

”Dit du går, går också jag och där du stannar, stannar jag.”

Stort eller litet, praktfullt eller enkelt. Ni väljer. Det finns inte så många måsten som man tror.

• Fria och få ja!
  • Undersök att minst en av er är medlem i Svenska kyrkan.
  • Välj kyrka. Kontakta den kyrka där ni tänker gifta er.
  • Ta ut hindersprövning hos Skatteverket – en kontroll av att ni inte är nära släkt eller redan gifta.
  • Bjud in eventuellt gäster. Minst två vittnen behövs (kyrkan kan bidra med vittnen).
  • Skaffa en eller två ringar (till exempel arvegods). Budget: 0 kronor. Kyrka, vaktmästare, musiker och präst är gratis. I en vigselgudstjänst ingår alltid frågor, löften, ringväxling, förbön, psalmer, bibelläsning och välsignelse. Utöver det finns stora möjligheter att göra tillägg och variera vigseln på ett personligt sätt. Man kan till exempel formulera vigsellöftena med egna ord. De ska ge uttryck för bådas vilja att älska varandra i nöd och lust tills döden skiljer er åt.

MUSIK

Musik till vigseln