För skolan

Julkrubba

Veckorna innan jul berättar vi för skolklasser om hur Jesus föddes i ett stall, hans föräldrar, änglarnas glädjesång, om herdarnas upptäckt och om de tre vise männen. Här finns utrymme för frågor och samtal om varför vi firar jul.

Påskvisning

Med hjälp av våra dockor berättar vi om varför vi firar påsk. Vad det är som är så speciellt med just den högtiden. Även här finns utrymme för samtal och frågor.

I kyrkan

När som helst under året visar vi runt er klass i kyrkan. Barnen får möjlighet att upptäcka och bekanta sig med olika saker i kyrkorummet och självklart ställa de frågor som ni har.

Bibelns människor

Det finns också möjlighet för oss att komma till er klass eller träffa er här i kyrkan och berätta något med kyrklig eller biblisk anknytning. Kanske tala om Moses eller någon/något annat i bibeln och där ni tror att vi kan bidra med något. Eller så pratar vi kanske om vad kyrkan står för, vem Jesus var. Vi vill gärna vara med och bidra med vår kunskap och med det som vår kyrka har att erbjuda.

Sång och psalm

Känner ni att det skulle vara roligt att sjunga psalmer med er klass? Kanske lite välkända barnpsalmer eller sommarpsalmer? Vi sjunger gärna tillsammans med er.

frog-1271202_1920

Spara