Diakoni & Mötesplatser

Husie kyrka är diakoni en plats för möten och gemenskap.
Välkommen att vara med och ta del av våra aktiviteter!

bunkeflo_ljushallare

Andakter
Vi firar andakter på de särskilda boendena;
Bellisgården, Husiegård och Blombuketten.

jag_ser_dig

Diakonigrupp
För dig som vill sätta guldkant på tillvaron genom att vara med i en besöksgrupp både för den du besöker och dig själv. I Husie och Södra Sallerup finns en diakonigrupp som på olika sätt stödjer den diakonala verksamheten, är värdinnor på vårdboendena och som också gör hembesök.

glaskanna_ljus

Fonder
Det finns fonder att söka om du har en sjukdom eller ett handikapp och är behövande. Makars eller sammanboendes gemensamma inkomst räknas.

bla_parlhyacint

Frivilliga
Vill du engagera dig i vårt församlingsarbete? Att engagera sig är både att ge och att få något tillbaka. Några av uppgifterna inom församlingen är att vara värd/värdinna vid sopplunch,onsdagskafé, sommarkafé, loppis, katekumenat, syförening, gudstjänstvärd, dopvärd och körer. Kontakta oss så hjälps vi åt att finna ett lämpligt engagemang för dig.

vintertrad

Leva Vidare-grupp
För dig som förlorat en nära anhörig. Vi samlas i en
liten grupp för att samtala om sorgen, dela tankar och
erfarenheter av det som hänt. Vi vill skapa möjligheten
att få träffa andra med samma erfarenheter, som en hjälp att gå vidare.
Kontaktperson är Anna Karin Lundgren 040-27 94 44.

kaffekoppar3

Loppis och Kaffehörna
Varje torsdag under terminstid öppnar vi dörrarna till vår loppis och kaffehörna kl 11 i församlingshemmet.
För mer information ring församlingsexpeditionen 040-27 93 50.

bunkeflo_sopplunch1

Torsdagslunch
Varje torsdag under terminstid träffas vi till middagsbön och måltidsgemenskap kl 12 i församlingshemmet.

tanda_ljus1

Samtal
Behöver du någon att prata med om saker som tynger dig eller något du går och grubblar på? Du kan alltid ha ett särskilt samtal med någon av oss som arbetar i församlingen. Diakonen har tystnadsplikt och prästerna har absolut tystnadsplikt. Du kan även ringa jourhavande präst alla dagar i veckan kl 21-06. Ring 112 och be att få bli kopplad till jourhavande präst.

kristus_sankt_pauli

Katekumenat – vuxen väg till tro
Detta är en samtalsgrupp med högt i tak för dig som är nyfiken på den kristna tron, livet och på hur allt hänger samman. Här finns gott om utrymme för dina egna erfarenheter, tankar och funderingar. Katekumenatet kan också vara vägen in i en kristen gemenskap.
Vill du veta mer eller anmäla dig, kontakta Anders Friberg 040-27 93 63

solros1

Lekmannakåren
Lekmannakåren i Husie är öppen för alla.
Både män och kvinnor är välkomna till våra möten. Kåren samlas och anordnar församlingskvällar ca en gång per månad och lyssnar till något intressant ämne eller samtalar kring någon viktig fråga. Alla samlingar arrangeras alltid i samarbete med SENSUS.
Kontakta gärna någon av nedanstående för närmare upplysningar:
Ordförande: Ann-Marie Persson, 040-49 43 74
Kassör: Gertrud Olivius, 040-49 22 58
Sekreterare: Einar Persson, 040-49 43 74

bunkeflo_mandagstraff1

Onsdagskafé (Stängt den 1 november)
Varje onsdag under terminstid har vårt kafé öppet kl 16-19. Du som är på väg hem från skolan eller jobbet, väntar på ditt barn i kören eller bara råkar gå förbi och är sugen på en fika. Vi erbjuder en mötesplats för alla åldrar med härlig atmosfär. Du möts av frivilliga i kaféet som serverar fairtrade och ekologiskt.

rosa_hatt

Syföreningar

I vår församlingen finns två syföreningar. De arbetar flitigt och samlar in pengar till olika ändamål. Sammanlagt samlar församlingens syföreningar in över 50.000 kr varje år.
Vi välkomnar dig att vara med i vår gemenskap. Du behöver inte vara sykunnig för att vara med. Det är den sociala samvaron och glädjen att mötas som betyder mycket och som bidrar till en härlig stämning. Pengarna som vi får in på lotterier och vid auktioner skänks till välgörande ändamål. Vi stödjer och tar del i församlingsarbetet vilket berikar och inspirerar oss! Är Du intresserad av att vara med?

Husie kyrkliga syförening

Vi träffas andra onsdagen i månaden kl 13.30 i församlinghemmet. Kontakta gärna Ulla-Britt Nordahl 040-49 73 35

Södra Sallerups kyrkliga syförening

Vi träffas andra tisdagen i månaden i Prästgården kl 18. Kontakta gärna Jenny Nilsson 040- 49 00 93