Prästgården

prastgarden2

Välkomna till vår vackra prästgård i Södra Sallerup

Ett stenkast från Södra Sallerups kyrka ligger prästgården med samma namn. I den parkliknande trädgården som sluttar ner mot en liten damm ligger denna vackra byggnad från 1882, som ursprungligen uppfördes som tjänstebostad åt prästen i Södra Sallerups församling. Numera fungerar prästgården som församlingshem för kyrkorna Husie och Södra Sallerup.

Vi nyttjar den flitigt inom församlingens olika verksamheter och hyr endast ut till  dop, begravning, konfirmation i våra kyrkor.

Vi hyr inte ut till vigslar, födelsedagar,namngivningar, borgliga vigslar eller borgliga begravningskaffe vare sig inne eller i prästgårdsparken.

Med respekt för prästgårdens ålder och för att vi är måna om att bevara husets karaktär och minimera slitaget har vi vissa ordningsregler som vi ber er respektera.

Kontakta oss på församlingens expedition för offert och bokning av prästgården på 040-279350.

prastgarden

storasalen2_christinanilsson bla_rummet_christinanilsson storasalen_christinanilsson