Hyllie kyrka

Vuxen

KULTURKVÄLLAR
Under fyra tillfällen per termin bjuder vi in till kulturkvällar med olika teman.
Kvinnor i Bibeln, 7 februari 2018
Kvinnoafton med Poetry slam & musik, 7 mars 2018
Främlingen är din nästa, 11 april 2018
Feministteologi & feministisk politik- beröringspunkter och utmaningar, 15 maj 2018. OBS! I S:t Johannes kyrka.

LÄTTFÅNGAT OCH SVÅRFÅNGAT
Det handlar om rörelser i tiden! Om att snabbt kunna bereda en plattform för samtal. Onsdagskvällar är möjliga i Hyllie kyrka. Välkommen att höra av dig med idéer.

SÖNDAGSSKOLA FÖR VUXNA
I anslutning till några av vårens söndagsmässor erbjuds söndagskola kl 10–10.45, dvs innan gudstjänsten. KG Hammar leder gruppen. Kom som du är! Ingen föranmälan. Datum: 28 jan, 4 mars, 22 april, 27 maj.
Kontakt: Lotta Fång, 040-27 93 45.

EKUMENISK SAMTALSGRUPP
På initiativ av Stadionkyrkan hålls en samtalsgrupp utifrån den progressive nytestamentlige teologen Marcus J Borgs bok Kristendomens hjärta – att återupptäcka den kristna tron och leva ett helhjärtat liv. Samtalen äger rum kl 9-11 lördagarna 27/1. 3/3, 21/4 samt 26/5 under ledning av KG Hammar som också har skrivit förord till boken.

RETREAT ALLT GOTT I ÖVERFLÖD
Ge dig själv en paus i vardagen med endagsretreat i Gamlegård. En dag i tystnad, samtal, skapande och vila. Med inspiration från en kort text kan vi låta våra inre bilder bli till yttre genom att leka med färg och form, och det är närmast en fördel om man inte kan måla.

PILGRIMSVANDRING PÅ ÖSTERLEN
På en pilgrimsvandring stillar du din nyfikenhet. Vad väntar bortom vägkröken? Vem möter du inom dig?
Vi möts vid Gamlegård den 10 maj för att i bilar åka till Kiviks kapell på det fagra Österlen. Därefter vandrar vi tillsammans med Kiviks pilgrimer längs havet och över bergen för att fira friluftsgudstjänst på Stenshuvud (vid ängen nedanför Naturum). Denna sträcka är mellan åtta och nio kilometer lång. Lotta Fång och KG Hammar ansvarar för innehållet i vandringen.
Läs mer om vandringen och anmäl dig

OM TRO OCH LIV
För dig som funderar över Bibelns texter. Vi läser, diskuterar och ökar vår kunskap – just nu läser vi Uppenbarelseboken. Vi träffas varannan tisdag kl 18-19.30 med start den 16 januari. Prästen Kenth Carlsson leder samtalet.
Anmäl dig till Charlotte Lundh, 040-27 92 85