DIAKONI OCH MÖTESPLATSER

Diakoni och mötesplatser

Diakoni handlar om att omsätta kristen tro i praktiken genom medmänsklig kärlek, omsorg och solidaritet med dem vi möter. Genom att se och bekräfta varandra helas vi. Vi tror på att den som får uppleva nåd, kärlek, respekt, upprättelse och förtroende präglas av sin erfarenhet och kan och vill dela den med andra. Det behöver inte vara mer komplicerat än att mötas över en kopp kaffe i en öppen och förlåtande miljö. Välkommen in i gemenskapen.

Mötesplatser

Sopplunch efter veckomässan som börjar kl. 12.10.

Gemenskap och måltid för unga och gamla. Soppa och fika för 30 kr.

Kyrkafé i Kronsalen

Varje torsdag 31 augusti till 14 december kl. 9-12  är vårt Kyrkafé öppet. Hit kan du komma för en stunds kravlös samvaro över en kopp kaffe eller te utan kostnad. Smörgåsar 5 kr. Middagsbön kl. 12.10 för den som vill delta.

Kvinnofrukost

Frukost och föredrag en måndag i månaden kl. 10-12.

Måndag 4 september: Alexandra Klang berättar om sin resa i Nepal.
Måndag 2 oktober: Bakom kulisserna hos organisterna Maja Malmström och Lisa Johansson.
Måndag 6 november: Mindfullness med Karin Lindfors,mindfullnessinstruktör. Raw food-frukost.
OBS! Söndag 17 december: Vi äter en god julfrukost och sen firar vi tredje adventsmässa tillsammans.

Samtal med diakon eller präst

Samtal med en diakon eller präst är kostnadsfria, inga journaler förs och ditt besök registreras inte. Både diakon och präst har tystnadsplikt, men till skillnad från prästen är diakonens tystnadsplikt inte absolut; diakonen får i vissa fall gå vidare med information, om det till exempel finns anledning att misstänka att ett brott har begåtts. Alla besök hos diakonen måste förbokas via telefon.

Bokningen är öppen mellan kl. 13-14 måndag och torsdag.
Telefon måndag Inga-Lill Malm, präst 040-279139.
Telefon torsdag, Gunhild Winberg Hollman, präst 040-279209.

Om du behöver prata med någon under natten kan du vända dig till Jourhavande präst som har telefonjour kl.21-06 alla dagar. Ring 112. Jourhavande präst kan du även nå via chatt eller digitalt brev. Läs mer om Jourhavande präst (extern länk)

Svenska kyrkan har också en finsk telefonjour som är öppen varje kväll kl. 21-24. Ring 020-26 25 00. Palveleva Puhelin 020-26 25 00. Joka ilta kello 21-24.

PCÖ – Praktikcentrum Öst

Praktikcentrum Öst i Kirsebergskyrkan erbjuder sysselsättning och arbetsträning för långtidsarbetslösa  i samarbete med bland andra Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. De huvudsakliga uppgifterna består av snickeri, ljusstöpning, textilarbete och skötsel av grönytor.

All tillverkning har återvinning i fokus. Till exempel tillverkar Praktikcentrum Öst altarljus och böneljus av ljusstumpar. Det som tillverkas, bland annat ljus och textilier finns till försäljning i kyrkan.

Har du ljusstumpar över där hemma? PCÖ tar tacksamt emot dem.

För frågor, kontakta Janne Rantala, 040-27 91 79, janne.rantala@svenskakyrkan.se

Boka besök hos diakonen

Alla besök måste förbokas på telefon. Telefontid måndag och torsdag kl. 13-14.
Måndag, IngaLill Malm 040-279139
Torsdag, Gunhild Winberg Hollman 040-279209