DIAKONI OCH MÖTESPLATSER

Diakoni och mötesplatser

Diakoni handlar om att omsätta kristen tro i praktiken genom medmänsklig kärlek, omsorg och solidaritet med dem vi möter. Genom att se och bekräfta varandra helas vi. Vi tror på att den som får uppleva nåd, kärlek, respekt, upprättelse och förtroende präglas av sin erfarenhet och kan och vill dela den med andra. Det behöver inte vara mer komplicerat än att mötas över en kopp kaffe i en öppen och förlåtande miljö. Välkommen in i gemenskapen.

Mötesplatser

Musikandakt och Sommarcafé 13 juni – 29 augusti

Varje onsdag bjuds det på andakt och musik kl. 12.10.
Därefter öppnar sommarcaféet  (12.30-14.30) med enkel
lunch, kaffe och kaka för 30 kronor.

Sopplunch efter veckomässan som börjar 12.10, onsdagar 5 sep – 12 dec

Välkommen att äta sopplunch i Kirsebergskyrkan.
Föräldralediga med barn, pensionärer och daglediga i alla åldrar delar måltid och samvaro. Husmor serverar vegetariska hemlagade soppor och hembakat bröd. Kryddor, grönsaker och sallad kommer i så stor utsträckning som möjligt från våra egna odlingar. Kaffe och kaka ingår. Kostnad 30 kr.

Torsdagar 6 sep – 13 dec 09.00-12.00
Kom och drick en kopp kaffe i kravlös samvaro i Kronsalen.
Kaffet kostar inget och en smörgås kostar 5 kr.
Varmt välkommen!

Kvinnofrukost

En måndag i månaden 10.00-12.00
Vi samlas kring frukostbordet, samtalar, provar på, skapar och njuter. Kostnad: 30kr/tillfälle.
Anmälan senast måndag veckan innan till kirseberg.malmo@svenskakyrkan.se, 040-279130 eller i receptionen.
För mer information, Amanda Rehnström.

10 september
Välkommen till terminsstart som går i hälsans tecken. Vi avnjuter en hälsosam och god frukost tillsammans och får besök av en inspirerande hälsofrämjande gäst.

Tillsammans skapar vi olika saker inför söndagens auktion.

12 november
Bi… Kom för”bi” och få smak på binas verk. Yvonne Andersson informerar om Kirsebergskyrkans
biverksamhet. Avslutas med honungsprovning.

Ta på finkläderna och kom hit på Nobelfrukost.

Samtal med diakon eller präst

Samtal med en diakon eller präst är kostnadsfria, inga journaler förs och ditt besök registreras inte. Både diakon och präst har tystnadsplikt, men till skillnad från prästen är diakonens tystnadsplikt inte absolut; diakonen får i vissa fall gå vidare med information, om det till exempel finns anledning att misstänka att ett brott har begåtts. Alla besök hos diakonen måste förbokas. Se tider under ”Boka besök hos diakon”

Om du behöver prata med någon under natten kan du vända dig till Jourhavande präst som har telefonjour kl.21-06 alla dagar. Ring 112. Jourhavande präst kan du även nå via chatt eller digitalt brev. Läs mer om Jourhavande präst (extern länk)

Svenska kyrkan har också en finsk telefonjour som är öppen varje kväll kl. 21-24. Ring 020-26 25 00. Palveleva Puhelin 020-26 25 00. Joka ilta kello 21-24.

Samtalsgrupp för dig i sorg

Att förlora en nära anhörig är svårt. Sorgen och saknaden är individuell och på samma gång allmänmänsklig. Ingen kan förstå en annan människas sorg, men att dela det svåra med andra kan vara en hjälp i sorgearbetet. Gruppen träffas vid sex tillfällen under hösten, dag eller kvällstid beroende på deltagarnas önskemål. Präst och diakon leder gruppen. Intresseanmälan och mer information: Hanna Malmqvist 040-27 91 18.

PCÖ – Praktikcentrum Öst

Praktikcentrum Öst i Kirsebergskyrkan erbjuder sysselsättning och arbetsträning för långtidsarbetslösa  i samarbete med bland andra Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. De huvudsakliga uppgifterna består av snickeri, ljusstöpning, textilarbete och skötsel av grönytor.

All tillverkning har återvinning i fokus. Till exempel tillverkar Praktikcentrum Öst altarljus och böneljus av ljusstumpar. Det som tillverkas, bland annat ljus och textilier finns till försäljning i kyrkan.

Har du ljusstumpar över där hemma? PCÖ tar tacksamt emot dem.

För frågor, kontakta Janne Rantala, 040-27 91 79, janne.rantala@svenskakyrkan.se

Klädförrådet

Genom att människor skänker kläder och skor till vårt klädförråd kan vi hjälpa behövande människor i vårt närområde i behov av kläder och skor. Klädförrådet behöver ständig påfyllning.

Vi söker hela och rena kläder och skor efter säsong, resväskor och barnvagnar. Inlämning till receptionen, öppettider:  http://svenskakyrkanmalmo.se/kirsebergskyrkan/

Boka besök hos diakonen

Alla besök förbokas