DIAKONI OCH MÖTESPLATSER

Diakoni och mötesplatser

Diakoni handlar om att omsätta kristen tro i praktiken genom medmänsklig kärlek, omsorg och solidaritet med dem vi möter. Genom att se och bekräfta varandra helas vi. Vi tror på att den som får uppleva nåd, kärlek, respekt, upprättelse och förtroende präglas av sin erfarenhet och kan och vill dela den med andra. Det behöver inte vara mer komplicerat än att mötas över en kopp kaffe i en öppen och förlåtande miljö. Välkommen in i gemenskapen.

Mötesplatser

Sopplunch

Varje onsdag efter veckomässan 10 januari – 30 maj serveras soppa och fika efter mässan som börjar kl. 12.10. Pris 30 kr.

Kyrkafé i Kronsalen

Varje torsdag 11 januari till 31 maj kl. 9-12  är vårt Kyrkafé öppet. Hit kan du komma för en stunds kravlös samvaro över en kopp kaffe eller te utan kostnad. Smörgåsar 5 kr. Middagsbön kl. 12.10 för den som vill delta.

Kvinnofrukost

En måndag i månaden kl. 10-12 arrangeras samtal kring frukostbordet om intressanta ämnen. Inbjudna gäster inspirerar. Pris 30 kr/gång. Anmälan senast 4 dagar innan till 040-27 91 30.

Måndag 22 januari: Corinna Friedl, sjukhuspräst på SUS Malmö.
Måndag 19 februari: Det stora Bibeläventyret med Cecilia Södertun, präst i Kirsebergskyrkan.
Måndag 12 mars:  Sofia Thelin Edgren om hur en föreställning blir till.
Måndag 9 april: Felicia ”överraskar”.
Måndag 14 maj: Avslutning/utfärd

Samtal med diakon eller präst

Samtal med en diakon eller präst är kostnadsfria, inga journaler förs och ditt besök registreras inte. Både diakon och präst har tystnadsplikt, men till skillnad från prästen är diakonens tystnadsplikt inte absolut; diakonen får i vissa fall gå vidare med information, om det till exempel finns anledning att misstänka att ett brott har begåtts. Alla besök hos diakonen måste förbokas via telefon 040-27 91 16

Bokningen är öppen mellan kl. 13-14 måndag och torsdag

Om du behöver prata med någon under natten kan du vända dig till Jourhavande präst som har telefonjour kl.21-06 alla dagar. Ring 112. Jourhavande präst kan du även nå via chatt eller digitalt brev. Läs mer om Jourhavande präst (extern länk)

Svenska kyrkan har också en finsk telefonjour som är öppen varje kväll kl. 21-24. Ring 020-26 25 00. Palveleva Puhelin 020-26 25 00. Joka ilta kello 21-24.

PCÖ – Praktikcentrum Öst

Praktikcentrum Öst i Kirsebergskyrkan erbjuder sysselsättning och arbetsträning för långtidsarbetslösa  i samarbete med bland andra Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. De huvudsakliga uppgifterna består av snickeri, ljusstöpning, textilarbete och skötsel av grönytor.

All tillverkning har återvinning i fokus. Till exempel tillverkar Praktikcentrum Öst altarljus och böneljus av ljusstumpar. Det som tillverkas, bland annat ljus och textilier finns till försäljning i kyrkan.

Har du ljusstumpar över där hemma? PCÖ tar tacksamt emot dem.

För frågor, kontakta Janne Rantala, 040-27 91 79, janne.rantala@svenskakyrkan.se

Klädförrådet

Genom att människor skänker kläder och skor till vårt klädförråd kan vi hjälpa behövande människor i vårt närområde i behov av kläder och skor. Klädförrådet behöver ständig påfyllning.

Vi söker hela och rena kläder och skor efter säsong, resväskor och barnvagnar. Inlämning i receptionen måndag till fredag kl. 9–15.

Boka besök hos diakonen

Alla besök förbokas
telefon 040- 27 91 16.
Telefontid måndag och torsdag kl. 13-14.

Kontakt PCÖ

Samordnare/handledare