Eldsjäl – de frivilliga

Eldsjälar kallar vi dem som hjälper oss ideellt i vår verksamhet, personer som ger av sin tid och sitt engagemang. Som volontär i Kirsebergskyrkan är du med och gör kyrka. Just du och din erfarenhet kan göra skillnad för en annan människa.

Kyrkvärd/dopvärd
Som kyrkvärd eller dopvärd är du med och hjälper till vid gudstjänster och dop.

Receptionen
Vår reception i församlingshemmet bemannas av våra eldsjälar som hjälper besökare till rätta.

Besök på flyktingförläggning
I samverkan med Rädda barnen och Röda Korset besöker vi en gång i veckan en flyktinganläggning. Vi har med oss fika och leker och pysslar med barnen. Vi bjuder också in till våra mötesplatser i kyrkan och en gång i veckan erbjuds flyktingar att komma och hämta kläder hos oss.

Klädförrådet
Genom att människor skänker kläder och skor till vårt klädförråd kan vi hjälpa behövande människor i vårt närområde i behov av kläder och skor.

Särskilda arrangemang
Under året medverkar Kirsebergskyrkan i en rad olika lokala arrangemang på Backarna, till exempel Backanatten, Valborgsfirande i Beijers park och Internationella kvinnodagen. Det är mycket som ska fixas och vi tar tacksamt emot din hjälp. Kontakta oss för mer information om hur du kan hjälpa till.