Jobba ideellt – bli en eldsjäl

En eldsjäl är någon som hjälper till ideellt i kyrkan. Någon som ger av sin tid och sitt engagemang. Som volontär i Kirsebergskyrkan är du med och gör kyrka. Just du och din erfarenhet kan göra skillnad för en annan människa.

Kyrkvärd/dopvärd
Som kyrkvärd eller dopvärd är du med och hjälper till vid gudstjänster och dop.

Receptionen
Vår reception i församlingshemmet bemannas av eldsjälar som hjälper besökare till rätta.

Besök på flyktingförläggning
I samverkan med Rädda barnen och Röda Korset besöker personal och frivilliga en gång i veckan en flyktinganläggning. Vi har med oss fika och leker och pysslar med barnen och bjuder in till mötesplatser i kyrkan. En gång i veckan erbjuds flyktingar att komma och hämta kläder i Klädförrådet i Kirsebergskyrkan.

Klädförrådet
Genom att människor skänker kläder och skor till klädförrådet kan Kirsebergskyrkan hjälpa behövande människor i närområdet som är i behov av kläder och skor. Klädförrådet behöver ständig påfyllning.
av hela och rena kläder och skor efter säsong, resväskor och barnvagnar. Vill du lämna saker till klädförrådet är receptionen öppen för inlämning måndag till fredag kl 9-15.

Särskilda arrangemang
Under året medverkar Kirsebergskyrkan i en rad olika lokala arrangemang på Backarna, till exempel Backanatten, Valborgsfirande i Beijers park och Internationella kvinnodagen. Det är mycket som ska fixas och alla är välkomna att hjälpa till. Kontakta Kirsebergskyrkan för mer information om hur du kan hjälpa till.

Ring 040-27 91 30 för mer information om hur du kan hjälpa till.