Musikmässor och konserter

Kirsebergskyrkan, med sitt vackra kyrkorum, välkomnar med konst och musikupplevelser och tar dig med på spännande musikaliska resor. Musikens språk är gränslöst och berör oss alla på olika vis. Våra musikmässor och konserter bjuder på toner i varierande stilar och konstellationen.

söndagen 12 november kl. 18
Kantatpremiär

Uruppförande av Staffan Storms Und wenn die Weltvoll Teufel wär…. – kantat över Luthertexter för solist, kör, orgel och orkester med S:t Andreas kyrkokör och Kirsebergs sångensemble. Orgelkonsert i G-moll av G F Händel för orkester och orgel.

onsdagen 15 november kl. 18.00-20.00
Reformation och musikalisk revolution

Den danska vokalensemblen Musica Ficta och dirigent Bo Holten firar reformationen och Martin Luther med ett stort konsertprojekt,
i vilket reformationens musik och dess inspirationskällor skildras. Konserten består av fyra delar: den gregorianska bakgrunden,
den katolska polyfonin, den lutherska traditionen och den lutherska psalmsången.
Musica Fictas specialitet är tidig europeisk vokalmusik och den danska sångskatten.
Medverkande:
Bo Holten – dirigent.