ANDLIG FÖRDJUPNING

Kirsebergskyrkan

Andlig fördjupning

Svenska kyrkan Malmö vill vi vara med och skapa utrymme för stillheten och det inre lyssnandet. Där kan vi höra Guds tilltal och förstå att Gud också längtar efter oss. Andlig fördjupning handlar om att reflektera över vår tro och vårt liv.

Kyrkan är en gemenskap av sökande, längtande människor, som tillsammans vandrar mot större helande och läkedom i Guds närhet.

Endagsretreater

Lördag 13 oktober 10.00 – 16.00
Lördag 10 november 10.00 – 16.00

Välkommen att vara i tystnaden för en dag. Vi vill ge plats för stilla dagar för eftertanke och fördjupning. På förmiddagen går vi in i tystnaden tillsammans med en bibeltext. Du bestämmer själv vad du vill göra under dagen.

Kyrkorummet står öppet för bön och meditation. Andra rum är öppna för vila, att läsa en bok, eller måla. Det finns möjlighet för enskilt samtal med präst eller pedagog. Vi bryter tystnaden vid eftermiddagsfikat med att dela tankar och erfarenheter av dagen.

Lunch och eftermiddagsfika serveras. Kostnad 60 kr.
Anmälan och information: Hanna Malmqvist

Nyfiken på kristen tro?

Kvällstid varannan vecka

I höst startar en samtalsgrupp om kristen tro i Kirsebergskyrkan för dig som är nyfiken och vill ställa frågorna om tro och livet, och för dig som längtar efter fördjupning i din tro. Vi blir aldrig färdiga med livets frågor. Nya erfarenheter ger nya perspektiv och de svar som i en tid hållit att leva på måste i en annan tid omprövas. Helt enkelt för att vi förändras.

De första kristna kallas i Lukasevangeliet för Vägen. Det är tilltalande att tänka att tro och liv är en väg snarare än en slutstation. Välkommen att vara med och dela frågor och tankar om tro och liv och gå några steg tillsammans på Vägen.

Intresseanmälan och information: Hanna Malmqvist.

Låt dig vila i cirkelns kraft – dansa heliga danser i Kirsebergskyrkan

I samarbete med studieförbundet Sensus arrangerar Kirsebergskyrkan en kurs i helig dans under hösten 2018. Åtta måndagar dansar vi tillsammans i cirklar, labyrinter och spiraler, inspirerade av såväl medeltida och folkliga danser som av pilgrimstraditionen.

Många danser är hämtade från andra kulturtraditioner och andra är nykoreograferade. Danserna utgår från enkla grundsteg som är lätta att följa med i oavsett ålder och bakgrund. Vi dansar vårt menings- och sammanhangssökande. Vi dansar för samhörighet, andlig växt och för att det är roligt – inte för uppvisning.

Dansledare är Pia Lamberth.
Datum hösten 2018  27/8, 10/9, 24/9, 22/10, 5/11, 19/11, 3/12 och 17/12 kl. 18.30–20. Pris 390 kr för 8 gånger.

För mer information och anmälan: pia.lamberth@sensus.se

Broschyren Andlig fördjupning