Orgelkonserter – kalendarium

Internationella solister
I S:t Petri kyrka, S:t Johannes kyrka och S:t Andreas kyrka (och även ibland i Malmös övriga kyrkorges ambitiösa orgelkonserter på hög nivå, ofta med internationellt kända solister.

Introduktion på orgelläktaren
I anslutning till vissa orgelkonserter i S:t Johannes kyrka ges en konsertintroduktion på orgelläktaren (se kalendariet här nedan). Vid utvalda konserter erbjuds vip-platser på orgelläktaren för ett begränsat antal besökare. Intresse för detta kan anmälas till Mats Hultkvist.

Alternativa program
I S:t Petri kyrka har man ofta alternativa program med filmmusik, dataspel, Astrid Lingren-tema etc. På After Work-konserterna har det skapat intresse för även mer fördjupande konsertupplevelser.

Lunchmusik och Musik på hemväg
Förutom de större konserterna, ges kortare program i form av lunchmusik (ca 20 minuter) onsdagar kl 12.10 i S:t Petri kyrka samt onsdagar kl 17.30 och torsdagar kl 12.10 i S:t Johannes kyrka. Efter påskhelgen 2018 stängs S:t Petri kyrka för renovering samt byggande av den nya, stora orgeln.

Mats Hultkvist
mats.hultkvist@svenskakyrkan.se