Barn & Familj

Änglabladet

Nyhetsbrevet för Barn&Familj med aktuella datum heter Änglabladet och kommer varannan månad. Du kan hämta det i församlingshuset eller läsa det här.

Babycafé

Tisdagar kl 9.30-11.30 i församlingshuset

Babycafé är mötesplatsen för de små barnen som är under ett år och deras föräldrar. Här kan man fika och det finns barnstolar för de minsta. Stämningen brukar vara hög och hjärtlig. Varje gång tänder vi ett ljus och sjunger ”Tryggare kan ingen vara” och ber ”Gud som haver barnen kär”. Vi sjunger även andra sånger som passar de minsta barnen.

Babykonsert

Några gånger per år är det möjligt att gå på konsert med barn och bebisar i Limhamns kyrka. Konserten inleds med att alla sjunger tillsammans. Kyrkan är ofta smyckad efter årstid eller tema och ibland går vi en upplevelsevandring. I kyrkan får små och stora titta, höra, känna, lukta och smaka. När det är babykonsert kan barnen vara i kyrkan på sina villkor.

Barnkörer

Lillkören  – för barn 5-7 år
Limhamns församlingshus torsdagar kl 16.30-17.15
Barnkören  – för barn 8-12 år
Limhamns församlingshus torsdagar 15.30-16.30

Vi sjunger, pysslar, leker och lär oss om musik. Ibland sjunger vi på söndagens gudstjänst. Körledare är Maria Wallin. Anmälan till maria.wallin@svenskakyrkan.se eller telefon 040-279387

Dop?

Vill du låta döpa ditt barn? I Limhamns kyrka har vi doptider alla dagar i veckan! Oftast är det kanske lördag eller söndag som är mest intressant. Vi har oftast tre tider på lördagarna, kl 12, 13:30 och 15. Och på söndagar är det kl 13:30.
Ta kontakt med pastorsexpeditionen, telefon 040-279001, om du vill boka. Vill du hellre mejla gör du det till adressen pastorsexp.malmo@svenskakyrkan.se. Välkommen!

Lördagen den 14 oktober har vi drop in dop i Limhamns församlingshus kl 12-16. Då är du välkommen utan att boka något i förväg. Med litet eller stort sällskap –  det bestämmer du! Vi bjuder på doptårta.

Mässa med små och stora

I Limhamn försöker vi göra en gudstjänst på barnens villkor. Det viktigaste är inte att sitta still och vara tyst. Istället är det viktigt att barn och vuxna får vara tillsammans under former som inte utesluter barnen.Ibland är det lite rörigt och rörligt men vad gör det om hundra år? Sångerna är enkla och rörelsesångerna är prioriterade. Berättelsen om Jesus ska vara lätt att förstå. Alla barn kan sitta på en matta framme så att man kan se bra. Efteråt blir det korv med bröd! Höstens mässor med små och stora är 3 september, 8 oktober, 12 november och 24 december kl 11.

Pappacafé

Fredagar kl 9-11.30 i församlingshuset

Café Papa är en mötesplats för pappor och barn. I caféet finns smörgåsar, en sillbit eller en god bulle. Sångstund med andrum för barn och vuxna.

Sång och lek med små och stora

Måndagar och torsdagar kl 9-11.30 i församlingshuset

Sång och lek är mötesplatsen för barn och vuxna som vill träffa andra, fika, leka och sjunga. Vi har en sångstund cirka 9.30. Fika och ge ett frivilligt bidrag eller ta med egen mat om du vill det.

Sång och lek

24 nov