Bra att veta om ditt röstkort

På röstkortet finns uppgifter om var du kan rösta och vilka val du har rätt att rösta till. Röstkortet skickas till alla röstberättigade i slutet av augusti och finns översatt till många olika språk.

NÄR KOMMER RÖSTKORTEN?
De röstberättigade får sitt röstkort omkring den 30 augusti 2017. På röstkortet finns uppgifter om vilken vallokal du ska rösta i och vilka val du har rätt att rösta till. På röstkortet finns också information om vilken röstningslokal du kan förtidsrösta i, som ligger inom ditt valområde. Här på webbplatsen kommer du att kunna söka din vallokal eller se lokaler för förtidsröstning på en karta. Funktionen öppnar den 1 september.

För att kunna rösta i Kyrkovalet ska du vara medlem i Svenska kyrkan och fylla 16 år senast på valdagen. Men, du måste också finnas upptagen i röstlängden som baseras på uppgifter hämtade ur Kyrkobokföringen 30 dagar innan valdagen. För Kyrkovalet 2017 betyder det att uppgifter om medlemskap ska finnas i Kyrkobokföringen den 18 augusti.

FÖRLORAT RÖSTKORT KAN ERSÄTTAS
Om du förlorat röstkortet kan du få ett nytt så kallat dubblettröstkort. Kontakta i första hand din församling. Du kan också beställa ett dubbelröstkort via Svenska kyrkans Valservice, Tfn 018-16 96 00, eller här på webben (tjänsten öppnar när röstkorten skickas ut). Det nya röstkortet skickas till din folkbokföringsadress.

RÖSTKORTET PÅ ANDRA SPRÅK
Röstkortet finns översatt till följande språk: