Kyrkovalet 2017

DET HÄR VÄLJER DU TILL I KYRKOVALET
I kyrkovalet väljer du de personer som ska få förtroendet att styra kyrkan de kommande fyra åren. Direkta val sker till kyrkofullmäktige i församlingen eller i pastoratet, till stiftsfullmäktige i stiftet och till kyrkomötet på den nationella nivån.

VILKA KAN JAG RÖSTA PÅ?
Har du börjat fundera på hur du ska rösta i kyrkovalet den 17 september? Representanter för de sju grupper som kandiderar till kyrkofullmäktige svarar här på vad de tycker är viktigt för Svenska kyrkan i Malmö.  Här kan du även söka bland nomineringsgrupper och kandidater att rösta på.

VAR OCH NÄR KAN JAG RÖSTA?
Du kan rösta på valdagen den 17 september eller i förväg, i din vallokal eller på annan ort. Här hittar du Malmös vallokaler och förtidsröstningsställen.

FRÅGOR OCH SVAR OM KYRKOVALET
Var finns min vallokal? När kan man börja förtidsrösta och när kommer röstkorten? Här hittar du svar på vanliga frågor om kyrkovalet.

VARFÖR SKA JAG RÖSTA?
Snart är det kyrkoval. Den 17 september får alla som är medlemmar i Svenska kyrkan och har fyllt 16 år rösta. Men varför ska man rösta i kyrkovalet, spelar det egentligen någon roll?

BRA ATT VETA OM DITT RÖSTKORT
På röstkortet finns uppgifter om var du kan rösta och vilka val du har rätt att rösta till. Röstkortet skickas till alla röstberättigade i slutet av augusti och finns översatt till många olika språk.