Fri. Behövd. Myndig. Reformation 500 år.

Välkommen att vara med och uppmärksamma reformationen 500 år!

I år är det 500 år sedan Martin Luther inledde reformationen. Den förändrade både kyrkan och samhället på sin tid, och gör det fortfarande. Svenska kyrkan uppmärksammar detta under hela  2017 och i Malmö gör vi det på olika sätt under temat: Fri. Behövd. Myndig. Reformation 500 år.

Den 27-28 april hålls konferensen Samhälle & Existens som har reformationstemat: arbete.

Under helgen den 20-21 maj bjuds det på festligheter på Stortorget, Kyrkans hus och i S:t Petri kyrka. Evenemangen genomförs till vissa delar i samarbete med bland andra Malmö stad och Lunds stift. Se här nedan för mer information.

Den 31 oktober, Reformationsdagen, högtidlighålls minnet av reformationen i Malmös kyrkor.

DET HÄR HÄNDER I MALMÖ:

27-28 APRIL – SAMHÄLLE & EXISTENS kommer att ha ett reformationstema. Konferensen äger rum på Slagthuset och har temat ”Arbete som utmaning och resurs, hot och möjlighet”. Läs mer om Samhälle & Existens

20 MAJ KL 13-17.30 UNGDOMSDAG ”VÅGA VARA” – dagen inleds i St Petri kyrka med panelsamtal och gospel-workshop med Rejoice gospelkör. Sedan ges det möjlighet att besöka flera stationer bland annat på Stortorget, för upplevelser kring temat ”våga vara”. En gospelmässa kl 16 i S:t Petri kyrka avslutar dagen. Kontakt: mia.hellstenius@svenskakyrkan.se

20 MAJ KL 11-17  ÄVENTYRSDAG FÖR BARN på Kyrkans hus. Pyssel, teater, cirkus,  skapande och mat från Då och Nu. Möjlighet att fotografera sig i 1500-talskläder och andra roliga aktiviteter för barn.

20 MAJ KL 11-16 FILMVISNING i S:t Petri kyrka – ett lärande och inspirerande filmprojekt kring reformationen.

20 MAJ KL 12-17 VEM FÅR HÖRAS? Samtal och aktiviteter på Stortorget där du bland annat kan pröva att göra din röst hörd ifrån en predikstol.

Foto: Bojana Lukac
20-21 MAJ VISNING AV RÅDHUSET Lördag kl  14.30 och 15.30, söndag kl 13.30 och 14.30.  Visningen tar ca 45 minuter och det är 30 platser till varje visning. Arrangeras av Malmö stad. Fri entré men förhandsanmälan krävs. OBS! FULLBOKAD.

20-21 MAJ GUIDADE TURER I INNERSTADEN om Malmös historia, Rådhuset, Residenset, Claus Mortensens hus och Jörgen Kocks hus visas. Lördag kl 15.30 och 16.30, söndag kl 14.30 och 15.30.Turen som utgår från Rådhuset tar ca 55 minuter, 30 platser på varje tur. Arrangeras av Malmö stad. Turen är kostnadsfri men förhandsanmälan krävs. OBS! FULLBOKAD.

21 MAJ KL 11 FESTHÖGMÄSSA I S:T PETRI KYRKA  Reformationshelgen i Malmö avslutas med en festhögmässa i S.t Petri kyrka och efterföljande kyrkkaffe på Stortorget. Predikant: Albin Tanke, Celebrant: Biskopen i Lunds stift Johan Tyrberg. Med anledning av att vi uppmärksammar reformationsminnet denna helg är söndagens alla gudstjänster i Malmös kyrkor flyttade till S:t Petri kyrka.