Malmö Pride 2018

Självklart medverkar Svenska kyrkan Malmö i Malmö Pride! Att få uppleva den ömsesidiga kärleken är en stor gåva – värd att firas. Att få utvecklas och växa som människor i kärlekens sammanhang påverkar hela vårt samhälle.

PROGRAM 7-10 juni 2018

Fri entré till alla arrangemang.

Fotoutställningen ”Ur naturen sprungen” i S:t Johannes kyrka. Fotograf Andreas Paulsson.  Kyrkan är öppen to-fre kl. 10-18, lö-sö kl. 10-16.

Kärleksmur i S:t Johannes kyrka. Jerusalem har Klagomuren, S:t Johannes Kärleksmuren. Posta din inre önskan, en bön eller kärleksförklaring. Kyrkan är öppen to-fre kl. 10-18, lö-sö kl. 10-16.

Möjlighet till själavårdande samtal (Pride House)
Svenska kyrkan finns närvarande på Pride House. Här kan du få stöd genom samtal med en präst eller diakon. De finns närvarande, lyssnar och delar det du vill prata om. Du behöver inte tillhöra Svenska kyrkan eller vara troende för att be om ett enskilt själavårdssamtal. Samtalen är kostnadsfria. Vi har tystnadsplikt. Öppet torsdag 7 juni kl. 16-20 och fredag 8 juni kl. 15-19.

Filmvisning och samtal i S:t Johannes kyrka torsdag 7 juni kl. 21. Ingmar Bergmans ”Ansiktet” från 1958 – en film om roll, identitet och existens. Filmen introduceras av Jonas Persson, präst och Marie Persson, psykolog. De leder också ett samtal efter visningen.

Konsert med Vegakören ”Reclaim Human Rights” fredag 8 juni kl. 20 i S:t Johannes kyrka.
Den internationellt kända Vegakören ger en unik konsert i på temat ”Reclaim Human Rights”. Kören startades för 10 år sedan med syfte att skapa en kör som sjunger covers på pop- och rocklåtar med starka och tydligt engagerande texter. Kören har medverkat i riksradion, TV4, turnerat i såväl Kina som Japan och deras musikvideos har setts av miljoner tittare på Youtube.

Drop-in-vigsel i S:t Johannes kyrka lördag 9 juni kl. 11-14. Ta med giltig hindersprövning. En av er måste vara medlem i Svenska kyrkan. Redan gift? Få välsignelse över ingånget äktenskap.

Mingel i Pride Park lördag 9 juni kl. 15-20 och söndag efter paraden. Präst och diakon från Svenska kyrkan är på plats i Pride Park.

Körkonsert: Tro, sommar och kärlek i S:t Pauli kyrka lördag 9 juni kl. 18. Sinnesrokören och Pauli Vokalensemble med musiker, under ledning av Cristina Säfsten och Per Myrstener.

Mässa med regnbågstema i S:t Johannes kyrka söndag 10 juni kl. 11. Malmö regnbågskör medverkar.

Pride-paraden söndag 10 juni. Samling kl. 12 på Stortorget. Paraden avgår kl. 13. Svenska kyrkan Malmö deltar i Pride-paraden. Efter paraden närvaro av präster/diakoner i Pride Park

Välkommen!

Läs mer om om Malmö Pride.

Mer information och kontakt

Karin Rosvall 040-27 90 02