Studiebesök

Vill du ta med klassen till en av Malmös alla kyrkor eller kyrkogårdar för ett studiebesök? Jag kan guida och berätta.

I kyrkan pratar vi om symboler, kyrkans betydelse genom tiderna, vad kyrkan används till, bön, ritualer och vad de betyder för människor. Och vi pratar också om vår egen tro och vad som är viktigt i våra egna liv.

Det finns mycket att lära sig om människans, samhällets och världens historia och nutid när man går in i en kyrka. Kontakta mig, så ordnar vi ett besök.

På kyrkogården rör vi oss också mellan historia, nutid och våra egna liv. När vi föds är det en sak vi kan vara säkra på i våra liv – nämligen att vi en dag kommer att dö. Hur påverkar döden oss? Hur går en begravning till? Finns det kulturella skillnader i hur man handskas med döden? Vad händer efter döden?

När man går runt på en kyrkogård väcks många tankar både om livet och döden. Vill du ta med din klass till en av Malmös kyrkogårdar, kontakta mig, så kan jag utforma en lektion som passar dina elever.