I samband med Världsdagen för psykisk hälsa 10 oktober är det vernissage på Kyrkans Hus för utställningen Livscoachen av serietecknaren Marie Tillman, känd från bland annat Metro.

I anslutning till vernissagen hålls också ett samtal om psykisk ohälsa och humor kl. 18.30 på Kyrkans hus. Bakom utställningen och samtalet står Universitetskyrkan i samverkan med Svenska kyrkan Malmö och Stadionkyrkan. Marie Tillman tecknar ofta för Metro och har ett Instagramkonto som följs av över 13.000 personer.  Hennes teckningar fokuserar ofta på dåligt självförtroende, ångest och depression, och skildrar dem med självdistans och humor.

Relaterat material
Svart livscoach som terapi (artikel Sydsvenskan 2016-01-09, extern länk)

Utställningen Livscoachen av Marie Tillman

10 oktober – 10 november 2017
8.30 – 16.00 vardagar
Kyrkans Hus, Fiskehamnsgatan 3, Malmö

Vernissage 10 oktober kl. 18-20

Samtal om psykisk ohälsa och humor, 10 oktober kl. 18.30. Medverkande: Serietecknare Marie Tillman, psykiatriläkare Louise Lundberg och universitetspräst Maria Bergius.