Kom och prova på cirkeldans i kyrkan! Att dansa är ett sätt att uttrycka och uppleva sin tro som bl.a. bibeltexten i Psaltaren 150 uppmanar till. Cirkeldans är dans med enkla steg som upprepas många gånger. Vi dansar tillsammans till varierande musik och provar några av danserna ur dansmässan ”Din ljusa skugga”. Efteråt finns möjlighet att stanna på kvällsmässa.

TORSDAG 5 OKTOBER KL. 17.15-18.45

TORSDAG 16 NOVEMBER KL. 17.15-18.45

Inga förkunskaper eller föranmälan behövs. Samling i församlingssalen. Tänk på att ha kläder och ev. skor som passar för rörelse. Vid frågor kontakta församlingspedagog och danslärare Lovisa Engberg; lovisa.engberg@svenskakyrkan.se, 040-279073

Heliga danser är ofta koreograferade danser, det vill säga danser som kan beskrivas i ord och bild, fasta steg och rörelser och som lärs ut av en ledare. Man använder då givna steg, håller oftast varandra i händerna i olika fattningar och utgår från cirkeln som ibland bryts och blir till slingor och spiraler.
Det finns många olika dansformer, enkla rörelser eller komplicerade steg till nutida eller dåtida musik. Danserna är för det mesta ganska enkla tekniskt sätt och dansstegen är sammansatta i korta sekvenser som upprepas om och om igen. Dansen är en tyst gemenskap och en ordlös bön. Den är ofta av meditativ karaktär. Heliga danser är ingen uppvisningsdans utan en gemensam dans där det viktiga är att alla kan vara med.

dansworkshops St Andreas kyrka, Malmö ht17