S:ta Katarina lekkyrka

– en kyrka i barnstorlek

Här kan barnen bl.a. leka dop, bröllop och prova prästkläder i barnstorlek.

Genom lek lär vi oss alla nya saker och ser saker på nya sätt. I lekkyrkan finns alltifrån dopfunt och altare till prästkläder, bröllopskläder och saker som behövs vid t.ex. dop och bröllop. Allt i mindre format. Här får barnen chans att på ett pedagogiskt vis prova och uppleva det som händer vid dop, bröllop, begravning och nattvard på sitt sätt.

S:ta Katarina lekkyrka byggdes 2009. Design stod Scott A Moore, präst och Thomas Bechstein, arkitekt för. Konstruktionen uppfördes under ledning av Malmö Design och Constraction College. Kläder, material och inredning har gjorts av frivilliga medarbetare, barn och personal i församlingen.

Namnet S:ta Katarina lekkyrka har lekkyrkan fått från en mycket lärd kvinna som levde i Alexandria i Egypten. Tack vare hennes förmåga att genom diskussioner och samtal föra ut budskapet om Jesus Kristus blev hon utbildnings-, skolbarns- och lärares skyddshelgon. Med denna kvinna som förebild fick lekkyrkan sitt namn.

Lekkyrkan används i församlingens barnverksamhet och besöks även av andra både barn och vuxengrupper. Om du, dina kollegor eller barngrupper är intresserade av ett studiebesök är du/ni hjärtligt välkommen att kontakta oss.

img_0014-2

För mer information kontakta:
Församlingspedagog Lovisa Engberg 040-27 90 73