Söndag 22 april kl 16.00 framför S:t Johannes kammarkör Leonard Bernsteins ”Mass” för kör, solister och orkester.

2018 är det 100 år sedan Leonard Bernstein föddes. Han var en av sin tids ledande dirigenter, känd inte minst för sitt 47 år långa musikaliska samarbete med New York Philharmonic Orchestra. Men Bernstein var också tonsättare, arrangör, pianist och folkbildare. Han brann för den klassiska musiken och tog ofta tillfället i akt att berätta för publiken om musiken, hur den var komponerad, vilka teman som var viktiga, hur de olika instrumentgrupperna låt och vilken roll de spelade i ett verk.

Mass beställdes av Jaqueline Kennedy Onassis som en hyllning till sin avlidne make, president John F Kennedy inför invigningen av John F Kennedy Center for the Performing Arts i Washington D.C. Verket som närmast kan beskrivas som ett modernt requiem i musikaltappning uruppfördes 1971. Det baseras på den katolska mässan med texter både på latin och på engelska.

I konserten i S:t Johannes kyrka är Andreas Eldeen solist. Medverkar gör även Suzanne Flinck, sopran och Olof Rydkvist, gossopran. Musiker ur MSO medverkar med marika Fältskog som konsertmästare. Christian Schultze , dirigent.

Fri entré.