Andlig fördjupning

Pilgrimsvandringar i Pildammsparken

tisdag 27/2, 13/3, 27 /3, 10/4, 24/4, 8/5, 22/5 kl. 11.00
Samling utanför S:t Johannes kyrka.

Pilgrimsvandra i Pildammsparken en timme på lunchen. Vandringarna sker i enkelhet, med delande och tystnad. Ingen föranmälan och vandringarna är gratis.
För mer information, kontakta vandringsledare:
Lisbeth Jönsson, Malou Hasselhuhn, Kerstin Ekbladh
via pilgrim.malmo@svenskakyrkan.se

. . . . .

”Låt ditt rike komma” – Kvällar om bönen

Observera att anmälan krävs!

tisdag 3/4, 10/4, 17/4, 24/4, 1/5, 8/5, 15/5 kl. 18.30-19.30 i S:t Johannes församlingshem, 3 vån.

Varje morgon ber miljontals människor över hela världen.
Under dagen viskas böner på arbetsplatser, bussen och i stadens folkmyller. Om kvällen nämns nära och älskade med önskan att Gud ska beskydda dem under nattens timmar.

Bön är lika naturligt som enkelt.
Bön kan vara att ta ett djupt ande- tag, se hur parkens träd sträcker sig mot himlen eller känna att vinden blåser på ryggen. Men ibland kan bönen upplevas som svår och i vissa tider som tomma ord. Som alla rela- tioner behöver också relationen till Gud tid och närvaro för att växa och mogna. Under seklernas gång har allt från skomakare och nunnor till

personalchefer och högskole- studenter gjort erfarenheter av bönen som har visat sig bära genom vardag och i livets skiftningar.

Under sju tisdagskvällar upptäcker vi, med utgångspunkt i vår egen längtan, olika böneformer hämtade från såväl gamla klostertraditioner som nya globala bönerörelser. Varje träff fokuserar på en böne- form, t.ex. lectio divina, centering prayer och Jesusbönen. Kvällarna innehåller både presentationer och övningar. Träffarna är öppna för alla.

Information och anmälan:
Tobias Berg, präst
tobias.berg@svenskakyrkan.se

. . . . .

Bibelsamtal

är inställt denna terminen.

För mer information, kontakta
Expeditionen johannes.registrator@svenskakyrkan.se / 040-27 91 50