Barn & Familj

24″Låt barnen komma till mig…”

I vår församling erbjuder vi en rad olika verksamheter för barn och familjer.

Gudstjänster med små och stora

Under höst- och vårterminerna firar vi gudstjänster med små och stora. I gudstjänsten får vi  tillsammans berätta om vår tro i musik och sång, i ord och bön. Gudstjänsten är ”barnsäkrad”, det vill säga anpassad till barnen och deras behov.

Dop

Församlingen skickar ut en dopinbjudan till alla nyblivna föräldrar. Denna inbjudan innehåller information om dopet och dess betydelse samt hur man går till väga för att boka dop i någon av våra kyrkor.

Babyrytmik och småbarnsrytmik

För våra yngsta barn i åldern 0-2 erbjuder vi babyrytmik  och småbarnsrytmik. Rytmiken är en musikpedagogisk metod att lära in musik. Vi rör oss mycket och sjunger. På Babycaféet har du möjlighet att träffa andra föräldrar och samtala över en kopp kaffe.Begränsat antal deltagare till rytmikgrupperna.
För anmälan hör av dig till: Sofia Hernqvist 040-27 91 85

Familjerytmik

Hela familjen har rytmik tillsammans. Rytmiken riktar sig i första hand till barn som är 2-4 år, men yngre syskon är mycket välkomna att vara med. Gruppen har ett begränsat antal deltagare.
För anmälan hör av dig till: Sofia Hernqvist 040-27 91 85

Körer för barn och unga

Småsångarna är en kör för barn som är födda 2012 och 2013. Vi sjunger med mycket rörelse och lek. Kören övar på onsdagar kl 16-16.30

Barnkören är en kör för dig som är född 2008-2011. Vi sjunger sånger med mycket rörelse och upplever lyckan tillsammans av att sjunga i kör. Halva tiden sjunger vi och andra halvan gör vi något kreativt med papper, målning, lera m.m. Hösten avslutas alltid med ett klassiskt luciatåg och våren avslutas ofta med en liten musikal. Kören övar på onsdagar kl 16.30-17.30

Matteus vocaler  är en kör för dig som går i årskurs 4 till och med årskurs 8. Vi sjunger gärna sånger på olika språk och försöker oss även på enklare stämsång. Vi avslutar alltid hösten med ett stämningsfullt luciatåg och vårens avslutas ofta med en mindre musikal. Vi övar på onsdagar kl 17.45-18.30.

För frågor om våra körer och anmälan hör av dig till: Sofia Hernqvist 040-27 91 85.

Församlingens förskoleklasser och skolor inbjuds varje termin till upplevelsevandring och orgeldrama. Barnen får med flera sinnen uppleva en berättelse ur Bibeln i det specialla upplevelserum som finns i Matteushuset. Dessutom ges möjlighet att bekanta sig med kyrkorummet och orgeln på ett nytt och spännande sätt.

Församlingspedagog Karl-Johan Eklund 040-27 91 71
Musikpedagog och kyrkomusiker Sofia Hernqvist 040-27 91 85