S:T MATTEUS KYRKA

Barn och familj

Barn & Familj

Till S:t Matteus kyrka kan du och ditt barn komma på babycafé. Här finns rytmikgrupper för barn upp till 4 år, körer för barn mellan 6-14 år och gudstjänster anpassade för barn. Varmt välkommen till S:t Matteus, liten som stor.

Dop

Församlingen skickar ut en dopinbjudan till alla nyblivna föräldrar. Denna inbjudan innehåller information om dopet och dess betydelse samt hur man går till väga för att boka dop i någon av våra kyrkor.

Gudstjänster med små och stora

Under vår och höst firar vi gudstjänster med små och stora. I gudstjänsten får vi  tillsammans berätta om vår tro i musik och sång, i ord och bön. Gudstjänsten är ”barnsäkrad”, det vill säga anpassad till barnen och deras behov.

Våren 2018 firas mässa för små och stora 4 februari, 11 mars och 27 maj kl. 11.00.

Barnkyrka

Varje söndag i samband med högmässan kl. 11 är det barnkyrka för barn i alla åldrar. Föräldrar är också välkomna, antingen hela tiden eller som en trygghet en stund. Barnen kommer tillbaka in i kyrkan och är med under nattvarden.

Babycafé

Varje tisdag kl. 9-13 är det babycafé i S:t Matteus församlingshem. Här kan du träffa andra föräldrar och samtala över en kopp kaffe. Start 23 januari.

Rytmik

Rytmik är en musikpedagogisk metod att lära in musik. Genom musik, sång, rörelser och ramsor får ditt barn tidigt kontakt med musikens värld. Samtidigt stimuleras språkutvecklingen och motoriken. Hela kroppen aktiveras.

• Babyrytmik 0-6 månader
  • Babyrytmik 7-12 månader
  • Småbarnsrytmik 1-2 år
  • Familjerytmik 2-4 år – hela familjen har rytmik tillsammans. Gruppen riktar sig i första hand till barn som är 2-4 år, men yngre syskon är mycket välkomna att vara med.

Samtliga grupper har begränsat antal deltagare. Föranmälan krävs. Anmälan görs till Sofia Hernqvist, 040-27 91 85, sofia.hernqvist@svenskakyrkan.se

Körer för barn och unga

Småsångarna
Småsångarna är en kör för barn som är födda 2012 och 2013. Vi sjunger med mycket rörelse och lek. Kören övar på onsdagar kl 16-16.30. Start 24 januari.

Barnkören
Barnkören är en kör för dig som är född 2008-2011. Vi sjunger sånger med mycket rörelse och upplever lyckan tillsammans av att sjunga i kör. Halva tiden sjunger vi och andra halvan gör vi något kreativt med papper, målning, lera m.m. Hösten avslutas alltid med ett klassiskt luciatåg och våren avslutas ofta med en liten musikal. Kören övar på onsdagar kl 16.30-17.30. Start 24 januari.

Matteus vocaler
Matteus vocaler är en kör för dig som går i årskurs 4 till och med årskurs 8. Vi sjunger gärna sånger på olika språk och försöker oss även på enklare stämsång. Vi avslutar alltid hösten med ett stämningsfullt luciatåg och vårens avslutas ofta med en mindre musikal. Vi övar på onsdagar kl 17.45-18.30. Start 24 januari.

För frågor om våra körer och anmälan hör av dig till: Sofia Hernqvist 040-27 91 85.

För förskola och skola

Församlingens förskoleklasser och skolor inbjuds varje termin till upplevelsevandring och orgeldrama. Barnen får med flera sinnen uppleva en berättelse ur Bibeln i det speciella upplevelserum som finns i S:t Matteus församlingshem. Dessutom ges möjlighet att bekanta sig med kyrkorummet och orgeln på ett nytt och spännande sätt.

Församlingspedagog Karl-Johan Eklund 040-27 91 71
Musikpedagog och kyrkomusiker Sofia Hernqvist 040-27 91 85