S:t Mikaels kyrka

Aktiviteter & Mötesplatser

Aktiviteter & mötesplatser

Kom och var med!

Här i S:t Mikaels kyrka erbjuder vi varje vecka många olika aktiviteter och mötesplatser för vuxna. Är det något som passar dig och dina intressen? Varmt välkommen!

Meditation i rörelse

Fredagar udda veckor kl 10–11.30.
Vi varvar lätta Qi Gong-rörelser och meditation för att slappna av och få bättre kontakt med oss själva och Gud.
Frågor och föranmälan till Sophie Anderzén, 040-27 93 38

Vardagscafé

S:t Mikaels kyrktorg är en öppen plats som inbjuder till samtal och gemenskap. Kl 10–15 på vardagar finns det alltid te och kaffe samt en liten kaka.

dansa

Heliga danser

Varannan tisdag kl 16–17.30. Vi skiftar om att dansa i S:t Mikael och på Tomasgården.
Vi dansar med steg och musik hämtade bl a från medeltiden. Tillfälle till glädje och övning i att leva här och nu. Dansledare Elisabeth Lindström.

Mer information Elisabeth Lindström, 040- 27 93 38

stickning_shutterstock

Stickcafé

Vi träffas varannan tisdag kl 14–16 för att sticka tröjor, vantar, halsdukar etc. och dricka kaffe tillsammans. Allt som stickas skickas till ett stödboende för barn och ungdomar i Lettland, där vintrarna kan vara mycket kalla. Vi som kommer till Stickcaféet skänker material och tid. Vill du vara med? Kontakta Ann-Christin Jeppsson 040-27 93 32.

pennor_skapande1

Torsdagsträffen

Torsdagar kl 13–15. En trivselträff med varierande utbud. Vi börjar med andakt i kyrkan och därefter går vi till Mikaelisalen och dricker kaffe och tar del av ett intressant program (se nedan).

Vårterminen 2018
12/4 Buddhas Johannes – Finn Ranlo berättar
19/4 Herr Gurka, ta av dig skorna, du står på helig mark! Om Lennart Hellsing med Lotta Fång, KG Hammar och Thomas Carlström.
26/4 Våffelcafé
3/5 Utfärd

Torsdagar 13 – 15. Vi börjar med andakt i kyrkan och därefter ses vi i Mikaelisalen.

bunkeflo_mandagstraff1

Våffelcafé

Välkommen in för att sitta ner en stund, samtala och umgås över en kopp kaffe och nygräddad våffla. Caféet drivs med hjälp av våra frivilliga i församlingen. Pris: Kaffe och våffla 25:-

Enneagramgrupp

Fortsättningskurs för dig som redan är bekant med enneagrammet. Frågor och anmälan till Sophie Anderzén, 040-27 93 38

Sommarkväll i trädgården

Sommaren 2018 kommer vi att integrera Sommarkväll i trädgården med Café ute och inne. På onsdagar, inom ramen för Café ute och inne, kommer vi att erbjuda musikunderhållning av olika slag. Program kommer senare under våren.