Mötesplatser

Genom att se och bekräfta varandra helas vi.  Det behöver inte vara mer komplicerat än att mötas i vardagen över en kopp kaffe i en öppen och förlåtande miljö. I S:t Pauli finns många möjligheter att mötas. Välkommen in i gemenskapen.

Måndagsfrukost

Varje måndag kl. 9-10:30 har du möjlighet att äta frukost i gemenskap med andra. Både goda mackor och samtal väntar. Pris 10 kr.
Start: 8/1.

Ring expeditionen 040-27 91 00

Kreativ verkstad

Varje måndag kl.18-20 med start 8/1, t.o.m. 14/5.
Upptäck, utforska och utveckla din kreativitet. Tillgång till material och handledning finns, eller ta med egna projekt.
Enkel förtäring till självkostnadspris kl.18-18.30.
Alla är VÄLKOMNA!

Kontakta Cilene Nyman, o40-27 91 07 / cilene.nyman@svenskakyrkan.se

Möten med soppa

Torsdag, ojämn vecka kl. 13-15 med start 1/2, (ej 29/3, 26/4 och 10/5). Avslut tillsammans med Stickcafé torsdagen den 17/5.
Vi börjar med middagsbön i S:t Pauli församlingshus, därefter äter vi soppa tillsammans. Pris 20 kr.

Kontakta Alexander Kepp, 040-27 90 96 / alexander.kepp@svenskakyrkan.se

Stickcafé

Varannan torsdag, jämn vecka kl. 13-15 med start 25/1, t.o.m. 17/5.
Välkomna till Stickcafé i församlingshuset. Vi inleder med en middagsbön i församlingshuset och det finns möjlighet till kaffe/te och smörgås för en kostnad av 20 kr.
Sticka till förmån för Svenska kyrkans internationella arbete eller ta med ett eget sticke.

Kontakta Cilene Nyman, 040-27 91 07 / cilene.nyman@svenskakyrkan.se

Snickargrupp

För alla  som gillar att snickra har vi en grupp som håller till i S:t Pauli kyrkas källare.
Nyfiken på att veta mer?

Filmklubben Vita hästen

Måndag kl. 18-21 i Paulisalen, insläpp från kl.17:30, S:t Pauli församlingshus.

• 8/1 ”Emmas lycka” Max är en medelmåttig bilförsäljare som får veta att han har obotlig cancer. Då bestämmer han sig för att sluta vara en medelmåtta. Utan att tänka två gånger förser han sig med en redig sedelbunt ur bilfirmans kassa och en sprillans ny Jaguar. Bilturen får en ända med förskräckelse när han brakar in i taket på ett gårdshus hos den frejdiga grisuppföderskan Emma. Emma har hamnat i ekonomiskt obestånd och är dessutom ganska kärlekskrank, varpå Max oväntade inträde i hennes liv kommer väl till pass på alla plan. Emma älskar sina grisar ända in i döden och mellan Emma och Max utvecklas en passionerad kärlekshistoria med ovanlig utgång.
  • 5/2 ”Borg” Filmen om åren då Björn Borg gjorde resan från Södertälje till världseliten, om hans största kamp som utkämpades 1980 i mötet med den amerikanska supertalangen John McEnroe och om hur deras rivalitet kom att engagera en hel värld.
  • 5/3 ”Adams äpplen” Ivan tycker att hans viktigaste uppgift som präst är att stödja sina medmänniskor. Inte minst de som har hamnat i svårigheter. Nynazisten Adam blir mottagen med öppna armar i Ivans världsfrånvända kollektiv, som består av den alkoholiserade kleptomanen och före detta tennisstjärnan Gunnar, sentimentala Sarah och den hämndlystna bensinstationsrånaren Khalid. Men prästen Ivan har själv en tämligen vag verklighetsförankring, och det dröjer inte länge förrän det blir oro i paradiset och avslöjandena och örfilarna hänger i luften. Regissören Anders Thomas Jensen (Blinkande Lyktor, De Gröna Slaktarna) är tillbaka med en satirisk komedi. Adams Äpplen är en vitaminbomb av bevingade repliker, slag under bältet på prästståndet och svart humor med en skörd av Danmarks bästa skådisar: Mads Mikkelsen, Ulrich Thomsen, Paprika Steen och Nikolaj Lie Kaas.
  • 9/4 ”Dunkirk” Historien utspelar sig på land, till havs och i luften och skildrar de tusentals brittiska och allierade trupper som blir invaderade och omringade på stranden vid Dunkerque när fiendetrupper närmar sig dem.
  • 14/5 ”Rättegången – Amsalem vs Amsalem” Gastkramande berättelsen om Viviane Amsalem och hennes långa kamp för att få igenom sin skilsmässa i rabbindomstolen i Israel. Utan mannens medgivande kan inte ens rabbinerna fatta beslut och trots att Elisha och Viviane varit separerade under många år vägrar Elisha kategoriskt att ge efter. Medan såväl sanningsenliga som mer tvivelaktiga vittnesmål avlöser varandra i takt med att rabbinerna hinner bytas ut många gånger under de fem år som processen pågår ifrågasätts och förnedras Viviane i en situation som blir alltmer absurd. Men Viviane ger inte upp.

Trädgårdsgrupp för alla

Så, plantera, rensa ogräs, skörda. Var med och utveckla vår fantastiska trädgård.

VÄLKOMMEN!

Kalender Mötesplatser