Fredag 24 november kl 17.00 bjuder S:t Petri kyrka in till en gudstjänst under ledorden BÖN – TRYGGHET – KÄRLEK – KRAFT.  #metoo har gett kraft till många att tala öppet om sexuella övergrepp och trakasserier. I denna gudstjänst tar vi plats, öppnar oss för och delar de känslor #metoo väcker inom oss. Vi gör det i ord och i tystnad, i bön och i musik. Medverkande i gudstjänsten är Kv. Arken som står för musiken och Jessica Menzinsky, präst. Organist i gudstjänsten är Ulla Olsson.

Vem är Kv. Arken?

Kv. Arken (Kvarteret Arken) är ett nybildat band av erfarna musiker som beskriver sin musik som ”Dreamy. Inspired. Present. Klezmerish music for heart and soul.”

Trion består av Annika Jessen – klarinett, Elina Nygren – viola samt Anna Thorstensson på cello. Alla tre bor i eller runt Kvarteret Arken på Möllevången i Malmö – därav namnet.

Annika har spelat klezmer från och till under 20 års tid. Hon är bland annat medlem av klezmerbandet Tummel, som under årens lopp glatt mången publik.

Elina har sin fasta hemvist i stråkkvartetten Vindla och bandet Cure-a-phobia. Båda dessa konstellationer har rönt stora framgångar här hemma i Sverige såväl som utomlands.

Anna spelar allt från barock till rock och är en flitigt turnerande musiker; bl a med Louisa Lyne & di jiddishe Kapelye, Giovannikvartetten och duon Panacotta.

Alla tre skriver och arrangerar sin egen musik på var sitt håll och har en förkärlek för det melankoliska, det drömska, det hudnära, men räds inte att även spela rakt upp och ner till dans.