Körverksamhet i S:t Petri

S:t Petri Gosskör – En kör bara för killar
Har du glimten i ögat? Vågar testa något nytt? Vill du träna din röst och din musikalitet? S:t Petri Gosskör är en unik körsatsning i Malmö. Här ges fantastiska möjligheter till musikalisk skolning, nya upplevelser och oväntade vänskaper. Vi söker sångare som är mellan 6 – 12 år gamla. Är du en av våra nya körsångare? Kontakta kördirigent Martin Arpåker.

S:t Petri Ungdomskör (SPUK)
är en fyrstämmig ungdomskör för dig som är 14-20 år. Kören består av ca 30 sångare och repertoaren är främst klassisk musik med inslag av musikal, jazz och afro. För provsjungning kontakta kördirigent Alexander Einarsson.

Petri Vokalensemble
är en kör i olika konstellationer som främst sjunger vid kyrkans högmässor. Mycket god notläsning och körerfarenhet krävs. För mer information kontakta kördirigent Alexander Einarsson.

Petri Sångare
är en blandad kammarkör vars huvudinriktning är konsertant musik för kör a cappella. Repertoaren är omväxlande och bred med tyngdpunkt på 1900-tal och nykomponerad musik och inkluderar även storskaliga verk för kör och orkester. Kören konserterar flitigt i Malmö och södra Sverige men även utomlands och har regelbundna samarbeten med Malmö Symfoniorkester. God körvana och notläsning krävs. www.petrisangare.se . För provsjungning kontakta kördirigent Alexander Einarsson.

S:t Petri Motettkör
är en blandad kör som består av ca 35 sångare i blandade åldrar. Förutom sång vid församlingens högmässor framför kören både de stora kyrkomusikaliska verken och en a cappella-repertoar med spännvidd från renässansen till vår tids musik. God körvana och notläsning krävs. För provsjungning kontakta kördirigent och organist Martin Arpåker.

Musiker i S:t Petri kyrka

Alexander Einarsson
Kördirigent och organist
e-post