Orgelprojektet

Under 2014-2016 samlar S:t Petri kyrka in bidrag för att uppföra en ny kororgel. Målsättningen är att den nya kororgeln ska vara på plats 2017 och att de befintliga orglarna samtidigt renoveras och återställs till originalskick.

Skandinaviens mäktigaste kyrkorgel
Den nya kororgeln får 1148 pipor och 22 stämmor, med inte mindre än 19 klingande register. När kororgeln är på plats och samtliga orglar kopplats samman kommer den nya kyrkorgeln att erbjuda toner från inte mindre än 7260 pipor, fördelade på 110 akustiskt klingande register, inklusive transmitteringar och klockspel. Sett till antalet register och manualer blir den nya kyrkorgeln därmed Skandinaviens största.

Men viktigare än så är dess klangliga möjligheter, som blir en av de intressantaste i norra Europa. Ett sexmanualigt spelbord bidrar också till att göra den nya kyrkorgeln unik. I hela världen finns endast åtta orglar med fler än fem manualer.

Vill du bidra med en pipa till den nya orgeln?
Som tack kommer ditt namn att uppmärksammas. Givetvis kan du också lämna ett anonymt bidrag, till exempel via vår insamlingsbössa i kyrkan.

Liten pipa 500 kr
Mellanstor pipa 1000 kr
Stor pipa 1500 kr

Så här lämnar du ditt bidrag
Betala in på bankgiro 360-1408. Glöm inte att ange ditt eller givarens namn i rutan för meddelande till betalningsmottagaren. Märk inbetalningen Kororgel S:t Petri eller 80104. Givetvis går det också bra att lämna ett bidrag anonymt. Församlingen gläds och ser fram emot den nya orgeln.

Tack för din gåva!

Nya toner i S:t Petri på Facebook
Gå gärna med i den öppna Facebook-gruppen ”Nya toner i S:t Petri” som har mer än 600 medlemmar. Här får du senaste nytt om hur projektet fortskrider samt om framtida stödkonserter bland annat.

Den nya kororgeln har börjat byggas
Orgelbyggarfirman Klais i Tyskland har fått uppdraget att bygga den nya orgeln i S:t Petri kyrka i Malmö. Den nya orgeln kommer ha 119 stämmor. Kontraktet signerades i Bonn den 14 augusti. Läs mer på Klais hemsida

Artiklar om orgelprojektet
Sydsvenskan