Gudstjänsten är centrum i den kristna gemenskapen.

Gudstjänsten är en möjlighet att tillsammans med andra uttrycka tacksamhet, glädje och tvivel. Den är något att hämta kraft ur.

Gudstjänstens språk; texterna, musiken, psalmerna, tystnaden och heliga handlingar som nattvarden, hjälper oss att lära känna Jesus och uppleva Gud.

Eftersom vi människor är olika, behövs flera sätt att uttrycka tro och fira gudstjänst. Därför finns en stor variation av gudstjänstformer i Svenska kyrkan och i vår kyrka. Tider och veckodagar för våra fasta gudstjänster i S:ta Maria kyrka hittar du i kalendern till höger.

Under terminens gång kommer kvälls-, musik- och familjegudstjänster på söndagar att aviseras i dagspressen, genom anslag på tavlor och kyrkportar och i kalendern här på hemsidan.

Veckans gudstjänster

Måndagar

Tisdagar

Kl. 08.30 Kort morgonandakt i kyrkan med efterföljande frukost och samtal.

Kl. 18.00 Kvällsmässa i kyrkan med efterföljande fika och gemenskap.

Onsdagar

Kl. 08.30 Börja onsdagsmorgonen med musik, sång, bön, nattvard och gemenskap. Delta i alla mässans delar eller sitt i lugn och ro med dina egna tankar. Efter mässan bjuder vi in till gemensam frukost.

Torsdagar (start 7/9)

Kl. 08.30 Kort morgonandakt i kyrkan med efterföljande frukost och samtal.

Kl. 12.00 Förbönsmässa med lunch. Efter mässan serveras en enklare lunch.
Lunch med tillbehör, kaffe och kaka kostar 25 kr. Vi håller serveringen öppen fram till kl. 13.30.

Fredagar (start 1/9)

kl. 08.30 Kort andakt i kyrkan med efterföljande frukost och samtal i församlingssalen.

kl. 13.30 Fredagsandakt – en kort andakt innan helgen.Efter andakten finns möjlighet till fika och umgänge på Fredagar i Maria.

23 nov
tor