Pilgrimsvandra – att be med fötterna

En pilgrim är en människa som är på väg. En pilgrimsvandring är en vandring både till det yttre och till det inre. Målet för den yttre vandringen är alltid en helig plats, oftast en kyrka, men det kan också vara ett berg eller en vacker plats i naturen. Den yttre vandringen är bara ett redskap för den inre vandringen som leder in mot det allra heligaste – in mot den Gud som finns i varje människa. En pilgrimsvandring kan också vara ett tillfälligt avbrott i ett hektiskt liv. Oavsett vem du är och varför du ger dig ut kan vandringen och mötena längs vägen bli en fin andlig upplevelse.

Hur går en pilgrimsvandring till?

En pilgrimsvandring kan pågå några timmar, en heldag eller flera dagar i följd. Pilgrimerna går i lugn takt och med flera pauser. Ofta sker vandringen under tystnad. I vandringen ingår också korta andakter. Genom Malmö pilgrimsnätverk kan Svenska kyrkan Malmö erbjuda vandringar året runt. Pilgrim Malmö är ett ekumeniskt nätverk.

Vill du veta mer?

www.pilgrimsvagen.se

Kontakta Pilgrim Malmö

Nätverkskontakt Pilgrim Malmö
Karin Pråmell, 040-27 92 21, karin.pramell@svenskakyrkan.se

FESTIVALVANDRING: TYSTNADENS STILLHET

Tisdag 14 augusti kl. 16-18. Samling kl. 15.50 på trappan till S:t Johannes kyrka

Lämna Malmöfestivalens brus en stund och utforska vad tystnad och stillhet säger oss på olika platser i staden. Gratis. Ingen föranmälan krävs. Ta med fika och vatten.

För mer information: karin.pramell@svenskakyrkan.se , 040-92 21.

PILGRIMSVANDRING PÅ LUNCHEN

Tisdag 4 september, 18 september, 2 oktober, 16 oktober, 30 oktober, 13 november, 27 november och 4 december. Samling kl. 10.50 utanför S.t Johannes kyrka.

Pilgrimsvandra i Pildammsparken en timme på lunchen. Vandringarna sker i enkelhet och tystnad. Ingen föranmälan. Vandringsledare Lisbeth Jönsson, Malou Hasselhuhn och Kerstin Ekbladh.

Mer information: pilgrim.malmo@svenskakyrkan.se

PILGRIMSGRUPPEN I HELIGA TREFALDIGHET

Pilgrimsgruppen i Heliga Trefaldighetskyrkan träffas en gång i månaden. Vi gör vandringar i Skånes vackra natur och reser till kända pilgrimsmål. Välkommen att vara med i gruppen. Ledare Stefan Nilsson.

Mer information: 040-27 92 14, stefan.b.nilsson@svenskakyrkan.se

MALMÖ I MARGINALEN

En ekumenisk pilgrimsvandring mellan kyrkor i södra Malmö planeras under hösten 2018. För mer information, kontakta Hyllie kyrka på 040-27 93 00.