Samtal och stöd

Välkommen att kontakta Svenska kyrkan Malmö när du behöver någon att prata med. Här finns utbildad personal som lyssnar och ger stöd och råd om allt från sorg till relationsproblem. På den här sidan hittar du olika typer av stöd och kontaktuppgifter du kan behöva.

Boka samtal med präst eller diakon

För att boka samtal med präst eller diakon, ring 040-27 90 00.

JOURHAVANDE PRÄST

Alla dagar kl. 21-06. Nattetid kan du vända dig till Jourhavande präst som har telefonjour kl. 21-06 alla dagar. Ring 112 och be att få prata med jourhavande präst. Du kan också chatta eller skicka ett digitalt brev. Läs mer på svenskakyrkan.se/jourhavandeprast

KYRKANS JOURTJÄNST

Vardagar kl. 13-21. Lördag, söndag och helgdag kl. 16-21. Du kan också få stöd av en medmänniska via Kyrkans jourtjänst. Du kan välja att ringa 031-800 650 eller ta kontakt via webbtjänsten SOS-brevlådan. De som jobbar för Kyrkans Jourtjänst är volontärer utbildade för uppgiften. De har tystnadsplikt. Självklart få du vara anonym i samtalet.

A PLACE TO BE – EMPORIA

Kyrkan finns på Emporia varje torsdag kl 13.30-15.30. Präst eller diakon träffas vid ”kyrkbänken” på plan 2, röda gången under rulltrappan. Välkommen att samtala om existentiella frågor och annat!