Barn & familj

Välkommen till barn-och familjeverksamheten

Det är vår önskan att barnen skall ha en självklar plats i församlingen. Vi vill erbjuda en växtplats för tro och liv för såväl barn som föräldrar och uppmuntra till olika sätt att uttrycka sig på, t.ex. sång och musik, drama och lek. Vi har barnverksamhet för barn mellan 0-13 år.

Öppet hus med sång/lek/skapande och fika för små och stora

Start vecka 36

Här träffar barnen varandra och vuxna får möjlighet att prata om vardagens bekymmer och glädjeämnen.
Tygelsjö församlingshem, måndagar kl  9-11.30 med uppehåll i lovveckor

Varmt välkomna!

Information: Musikpedagog  Åsa Otterlund

Babyrytmik med café 0-1 år

babycafe-klagshamn

Tisdagar kl 9.30-11.30 i Klagshamns Rotunda

Babyrytmik 10.15-10.45

För ditt barn är din röst den vackraste i världen! På babyrytmiken sjunger vi traditionella barnvisor men lär oss också nya sånger. Vi rör oss till musik, dansar med de små och spelar på rytminstrument. Om du vill vara med i höstens rytmikgrupp så behöver du anmäla dig. Begränsat antal platser. I samband med babyrytmiken har du möjlighet att fika och delta i vårt babycafé.

Information och anmälan via mail: Musikpedagog  Åsa Otterlund

Rytmik med café för 1-3 åringen

Tisdagar kl 14.00-15.30 i Klagshamns Rotunda.

Rytmik kl 14.00-14.30

Vi börjar med rytmik så det är viktigt att ni kommer i tid. Efteråt fikar vi tillsammans och barnen får möjlighet att träffa nya kompisar.  Om du vill vara med i höstens rytmikgrupp så behöver du anmäla dig. Begränsat antal platser.

Information och anmälan via mail: Musikpedagog  Åsa Otterlund

Miniorer

hander-klagshamn-300x169

Tygelsjö församlingshem.
Begränsat antal platser
Måndagar kl 15.15-16.30 : För dig som går i åk 1-3.
Vi sjunger, pysslar, leker, pratar om hur man är en bra kompis och lyssnar till bibelberättelser!
Upplysningar och anmälan: församlingspedagog Margareta Berggren 040-27 94 33

Juniorer
Tygelsjö församlingshem
För dig som går i åk 4-6.
Måndagar kl 16.30 – 18
Upplysningar och anmälan:
församlingspedagog Margareta Berggren 040-27 94 33

BARNKÖR

Barnkör i Klagshamn

En kör för dig som går i åk 2-5
Torsdagar kl 15.45-16.30 i Klagshamns Rotunda

Du som tycker att det är kul att sjunga och röra dig till musik-kom och vá med! Vi sjunger mest på svenska men ibland också på andra språk. Vi lär känna våra röster och använder hela kroppen i våra sånger. Vi avslutar med en kort andakt och ljuständning. Under året medverkar vi i gudstjänster, går lucia, gör ett musikalprojekt, skapar, leker, dramatiserar, fikar och har roligt tillsammans!

Information och anmälan via mail: musikpedagog Åsa Otterlund

LILLKÖREN
 (f-klass)
Torsdagar kl 12.30-13.15
Du som tycker att det är kul att sjunga och röra dig till musik- kom och va’ med!  Några gånger får vi också sjunga på gudstjänst i kyrkan.

MINIKÖR (klass 1)
Torsdagar kl 15.15-16

BARNKÖR (klass 2-3)
Tisdagar kl 15.20-16
Du som tycker att det är kul att sjunga och röra dig till musik- kom och va’ med! Vi sjunger mest på svenska men ibland också på andra språk. Vi lär känna våra röster och använder hela kroppen i våra sånger. Vi sjunger med i gudstjänster, går lucia, åker på körläger och gör en mindre musikal till våren. Vi avslutar med andakt och ljuständning.

STÄMMORNA (klass 4-6)
Tisdagar kl 16.30-17.15
Du som tycker att det är kul att sjunga!  Vi sjunger blandad repertoar och lär oss olika stämmor. Vi sjunger med i gudstjänster, går lucia, åker på körläger och gör en mindre musikal till våren.

Upplysningar och anmälan: kyrkomusiker Åse Lindberg Christensen, 040-27 94 46

Nappträdet

napptrad-1

I Tygelsjö prästgårdspark finns ett ”nappträd”
Nappträdet är ett vackert träd som kan användas när ett barn är stort nog för att klara sig utan sina nappar. Man kan markera avslutningen av napptiden genom att komma till prästgårdsparken och tillsammans hänga upp en av napparna i trädet. Nappträdet ligger mellan prästgården och församlingshemmet i Tygelsjö. Välkomna!

Musikpedagog
Åsa Otterlund. 040-27 94 41