Barn & familj

Välkommen till barn-och familjeverksamheten

Det är vår önskan att barnen skall ha en självklar plats i församlingen. Vi vill erbjuda en växtplats för tro och liv för såväl barn som föräldrar och uppmuntra till olika sätt att uttrycka sig på, t.ex. sång och musik, drama och lek. Vi har barnverksamhet för barn mellan 0-13 år. Kontaktuppgifter till våra ledare hittar du till höger.

Margareta Berggren
margareta.berggren@svenskakyrkan.se
Åse Lindberg Christensen
ase.lindberg.christensen@svenskakyrkan.se
Musikpedagog
Åsa Otterlund
040-27 94 41, 040-27 94 46
asa.otterlund@svenskakyrkan.se

ÖPPET HUS MED SÅNG/LEK/SKAPANDE OCH FIKA
Här träffar barnen varandra och vuxna får möjlighet att prata om vardagens bekymmer och glädjeämnen. Tygelsjö församlingshem, måndagar kl  9-11.30 med uppehåll i lovveckor.
Mer information: musikpedagog Åsa Otterlund.

BABYRYTMIK MED CAFÉ 0-1 ÅR
För ditt barn är din röst den vackraste i världen! På babyrytmiken sjunger vi traditionella barnvisor men lär oss också nya sånger. Vi rör oss till musik, dansar med de små och spelar på rytminstrument. Begränsat antal platser – anmälan krävs. I samband med babyrytmiken har du möjlighet att fika och delta i vårt babycafé.
Tisdagar kl 9.30-11.30 i Klagshamns Rotunda, babyrytmik 10.15-10.45.
Mer information : musikpedagog Åsa Otterlund.

ÖPPET HUS FÖR SMÅ OCH STORA – SÅNG/LEK/SKAPANDE/FIKA
Här träffar barnen varandra och vuxna får möjlighet att prata om vardagens bekymmer och glädjeämnen. Klagshamns Rotunda, tisdagar kl 14-15.30 med uppehåll lovveckor. Musiklek kl 15.
Mer information: musikpedagog Åsa Otterlund

MINIORER – FÖR DIG I ÅK 1-3
Måndagar kl 15.15-16.30 i Tygelsjö församlingshem. Begränsat antal platser
Vi sjunger, pysslar, leker, pratar om hur man är en bra kompis och lyssnar till bibelberättelser! Vi avslutar med andakt och ljuständning.
Upplysningar och anmälan: församlingspedagog Margareta Berggren.

JUNIORER – FÖR DIG I ÅK 4-6
Måndagar kl 16.30- 18 i Tygelsjö församlingshem.
Upplysningar och anmälan: församlingspedagog Margareta Berggren.

BARNKÖR FÖR DIG I ÅK 2-5
Torsdagar kl 15.30-16.30 i Klagshamns Rotunda.
Du som tycker att det är kul att sjunga och röra dig till musik – kom och vá med! Vi sjunger mest på svenska men ibland också på andra språk. Vi lär känna våra röster och använder hela kroppen i våra sånger. Vi avslutar med en kort andakt och ljuständning. Under året medverkar vi i gudstjänster, går lucia, gör ett musikalprojekt, skapar, leker, dramatiserar, fikar och har roligt tillsammans!
Information och anmälan via mail: musikpedagog Åsa Otterlund

BARNKÖR FÖR DIG I ÅK 1-3
Torsdagar kl 15.15-16
Du som tycker att det är kul att sjunga och röra dig till musik – kom och va’ med! Vi sjunger mest på svenska men ibland också på andra språk. Vi lär känna våra röster och använder hela kroppen i våra sånger. Vi sjunger med i gudstjänster, går lucia och gör en mindre musikal till våren. Vi avslutar med andakt och ljuständning.
Upplysningar och anmälan: kyrkomusiker Åse Lindberg Christensen

STÄMMORNA FÖR DIG I ÅK 4-6
Tisdagar kl 15.15-16
Du som tycker att det är kul att sjunga!  Vi sjunger blandad repertoar och lär oss olika stämmor. Vi sjunger med i gudstjänster, går lucia, åker på körläger och gör en mindre musikal till våren.
Upplysningar och anmälan: kyrkomusiker Åse Lindberg Christensen

HÄNG NAPPEN I NAPPTRÄDET
I Tygelsjö prästgårdspark finns ett ”nappträd”. Nappträdet är ett vackert träd som kan användas när ett barn är stort nog för att klara sig utan sina nappar. Man kan markera avslutningen av napptiden genom att komma till prästgårdsparken och tillsammans hänga upp en av napparna i trädet. Nappträdet ligger mellan prästgården och församlingshemmet i Tygelsjö. Välkomna!