Bön, meditation och pilgrimsvandring

Bön, meditation och pilgrimsvandring är olika verktyg för att bli medvetna om att Gud finns i våra liv. Mitt i vår vardag. Här kan du prova på olika metoder. Se vad som passar dig.

Meditation

Meditation är en övning i att stanna upp och öppna oss för Guds tilltal. Det handlar om att bli närvarande i oss själva så att vi där kan möta Guds ständigt kärleksfulla närvaro. Ordlös meditation, bibelmeditation, och målarmeditation är några exempel på former för sådan bön och inre samling. Läs mer längre ner på sidan.

Pilgrimsvandring

En pilgrim är en människa som är på väg. En pilgrimsvandring är en vandring både till det yttre och inre. Målet för den yttre vandringen är alltid en helig plats, oftast en kyrka, ett berg eller en vacker plats i naturen. Den yttre vandringen är bara ett redskap för den inre vandringen som leder in mot det allra heligaste – in mot den Gud som finns i varje människa. En pilgrimsvandring kan vara kort eller lång, i stad eller på landsbygd i tystnad eller under samtal. Pilgrimens ledord är Frihet, enkelhet, tystnad, bekymmerslöshet, långsamhet, andlighet och delande. Aktuella pilgrimsvandringar.

Här kan du läsa mer om ignatiansk andlighet.

MÅLARMEDITATION FÖRDJUPNING

Detta är för dig som redan provat målarmeditation tidigare och som längtar efter fördjupning. Vi fortsätter att i stillhet, med fantasi till vår hjälp, utforska bibeltexter. Vi använder en mycket enkel form av drama för att låta berättelserna få än mer liv. För den som vill ingår Stilla dag den 25/11 i gruppträffarna. Plats S:t Matteus kyrkans församlingshem. Tid 10/11, 17/11, 24/11, 25/11, 1/12 2017 kl 13.00-16.00. Kostnad 100 kr plus eventuell kostnad för stilla dag. Anmälan och mer information om stilla dag 0703-67 92 40, elsa.n.malm@svenskakyrkan.se.