Citydiakonalen

Citydiakonalen är en öppen diakonimottagning som främst vänder sig till människor i social utsatthet.

Här erbjuds stöd- och själavårdssamtal, hjälp med fondansökningar och myndighetskontakter med mera. Det finns också möjlighet att få matpaket i akuta situationer. Naturligtvis har vi tystnadsplikt!

Samarbete

Det är ett samarbete mellan främst fyra kyrkor i Malmö: S:ta Maria kyrka, S:t Matteus kyrka, S:t Johannes kyrka och S:t Pauli kyrka. Citydiakonalen är beläget i Mariahuset, Södervärnsgatan 8.

Citydiakonalens öppettider
Måndag 9-12
Tisdag 12.30-15.30
Torsdag 12.30-15.30
Fredag 9-12

Telefontider:
Måndag och fredag 9-9.30

Södervärnsgatan 8

Du kan bidra till citydiakonalens verksamhet!

På Citydiakonalen erbjuds bland mycket annat möjligheten att få kläder. Vi är väldigt tacksamma för allt som vi har fått skänkt till oss och vi är i ständigt behov av påfyllning i våra klädförråd. Kanske har du möjligheten att avvara kläder som du inte använder längre? Vi är tacksamma om kläderna är hela och rena – det underlättar och snabbar på vårt arbete med att distribuera dem!

kläder till vuxna

Vi tar emot allt som skänks men främst behöver vi praktiska kläder såsom byxor, jeans, t-shirts, jumprar, toppar, skjortor, jackor, skor. Skor är en ständig bristvara!

kläder till barn

Vi tar emot kläder till barn från 0 år upp till tonåringar. Vi behöver det mesta såsom bodies (spädbarn), tröjor, byxor, t-shirts, jackor och skor. Skor är en ständig bristvara!

Inlämnade kläder ska vara hela och rena.

leksaker till barn

• Mjukdjur
  • Enkla spel, såsom Memory, pussel etc.
  • Cyklar, trehjulingar
  • Böcker, både för de allra minsta och upp till ungdomar.

KONTAKTA CITYDIAKONALEN

diakoner

Peter Juhlin
040-27 92 71,
peter.juhlin@svenskakyrkan.se

Petra Persson
040-27 91 60,
petra.persson@svenskakyrkan.se

Michael Nilsson
040-27 92 59,
michael.c.nilsson@svenskakyrkan.se

Alexander Kepp
040-27 90 96,
alexander.kepp@svenskakyrkan.se

Adress till Citydiakonalen
Mariakyrkan (1 tr. ned) på Södervärnsgatan 8, mittemot gamla vattentornet vid Nobelvägen.