Vad gör Svenska kyrkan Malmö för EU-migranter?

Svenska kyrkan arbetar med många olika utsatta grupper i samhället. En av dessa grupper är EU-migranter i Malmö.

Skåne Stadsmission har sen januari 2015 öppnat mötesplatsen Crossroads i samarbete med andra företag och organisationer. Verksamheten finansieras av Lunds Stift, Svenska kyrkan Malmö, Malmö stad och Skåne Stadsmission genom privata gåvor och gåvor från företag. Crossroads finns på Amiralsgatan 81 i Malmö och har telefon 0766-471527. Öppettider är vardagar kl 08.00-11:30 och helger kl.8:00-10:00. Frukost serveras alla dagar.

Crossroads

• Crossroads är ett råd- och stödcenter som vänder sig till utländska EU-medborgare som lever i fattigdom och hemlöshet i Malmö.
  •  Crossroads erbjuder frukost alla dagar i veckan. Det finns också möjlighet att få sköta om sin personliga hygien och tvätta kläder. De som behöver kan få kläder och skor.
  • Personalen talar rumänska, romska, serbokroatiska, italienska och engelska för att bättre kunna möta målgruppens behov.
  • Det finns möjlighet till individuella samtal för att få juridisk vägledning, samhällsinformation och hjälp i kontakten med de svenska myndigheterna. Många av deltagarna lever under stark press och mår dåligt. De erbjuds stöd i form av samtal.
  • På Crossroads arbetar också en sjuksköterska.