Syföreningar

Att skapa tillsammans med andra är kreativt – och roligt.

Kanske är du mycket van och har kunskaper eller idéer du kan dela med dig till andra. Du har kanske precis lärt dig att hantera ett par stickor eller en virknål? Oavsett vilket finns det en förmodligen en grupp som kan passa dig. Skaparglädjen – för goda ändamål, är den sammanbindande kraften i dessa grupper.

Vill du hellre skapa i andra material än garn, och med andra redskap än stickor, har vi grupper för det med. För dig som gillar att måla finns det träffar i akvarellmålning, glasmålning, samt målning av korgar, krukor eller annat du ser som behöver en touch av färg.

Även fritt skapande så som att göra kort och dylikt finns det grupper för – och saknar du någon grupp – hör av dig! Är det tillräcklig många intresserade kan vi starta upp en ny grupp.
Ring 040-27 90 00 om du har några frågor eller idéer så slussas du rätt!

HÄR KAN DU TRÄFFA ANDRA OCH SKAPA

Fosie kyrka

Våga måla
Dag: Måndag
Tid: 13-15
Beskrivning: Akvarellmålning för nybörjare och för er som redan kan en del men vill måla tillsammans med andra.

Inte bara korg!
Dag: Tisdag
Tid: 18.30-21.30
Beskrivning: Vi började som korgmålare men målar nu på allt möjligt, som trä, glas, krukor, korg m.m!

Sticka för livet – Stickcafé
Dag: Fredag
Tid: 13-15
Beskrivning: För dig som gillar att sticka eller handarbeta, eller som kanske vill lära dig sticka! Vi stickar till oss själva, eller filtar och barnkläder som vi skänker till behövande barn utomlands.

Husie kyrka
Husie kyrkliga syförening
Dag: Andra onsdagen i månaden
Tid: 13.30
Beskrivning: Träffas i församlinghemmet.

Limhamns kyrka
Linnéträffen
Dag: Tisdag udda vecka
Tid: 14-16
Beskrivning: Du tycker om att skapa och lära av andra. Kanske sticka, göra kort, skapa arrangemang. Endast fantasin sätter gränser. Vi träffas dagtid och lär av varandra. Ibland har vi någon utifrån som visar vägen.

Flitiga fingrar
Dag: Varannan onsdag
Tid: 18-20
Beskrivning: Vi syr och pratar – om roliga saker såväl som tunga. Vi syr bl.a. waldorfdockor, påskkärringar och olika saker till jul. Våra tomtar, dockor och godismöss brukar vara uppskattade vid julförsäljningen i församlingshuset. Vi ger varandra stöd när det behövs. Du är välkommen oavsett kunskapsnivå!

Oxie kyrka
Glostorp-Käglinge syföreining
Dag: En gång i månaden

S:t Mikaels kyrka
Stickcaféet
Dag: Tisdag ojämn vecka
Tid: 14-16
Beskrivning: En träffpunkt där vi samlas för att sticka, umgås och fika. Det vi stickar sänder vi till ett stödboende i Lettland för barn och ungdomar. Ta med eget material såsom garn och stickor. Vi stickar främst varma plagg till barn 0-18 år. Kaffe och smörgås serveras till självkostnadspris. Ledare för gruppen är Kari Nilsson och Ulla-Britt Bengtsson.

S:t Pauli kyrka
Onsdagsträffen
Dag: Onsdag jämn vecka
Tid: 13-15
Beskrivning: Tidigare ”Söndagsskolans arbetsförening”. Gruppen träffas varannan onsdag i Marthasalen 13.00-15.00. Medtag eget fikabröd och ev ditt handarbete.

Vävgruppen
Dag:
Tid:
Beskrivning: I församlingshemmet finns ett välutrustat vävrum för den som är intresserad. Idag finns en grupp som träffas 1 ggr/vecka.

S:ta Maria kyrka
Systugan
Dag: Torsdag udda vecka
Tid: 13
Beskrivning: Detta är de flitiga händernas sammankomster. Här träffas man och handarbetar, virkar, stickar och syr. Alsterna skänks sedan till julmarknaden och intäkterna går oavkortade till välgörande ändamål.

Södra Sallerups kyrka
Södra Sallerups kyrkliga syförening