Västra Skrävlinge kyrka

Konfirmand

Konfirmand

Gud, världen och vi! Att konfirmeras är att göra en slags resa. En resa som inte kräver pass eller kamera – utan som handlar om att i gemenskap med andra – fundera över livets stora frågor. I den här gruppen kommer mycket att handla om oss tillsammans. Om vilka vi är som människor. Är vi varandras medmänniskor? Hur kan vi vara det? Och vad har Gud med saken att göra? Konfirmandtiden är en möjlighet för dig; att i skratt och lek, läger och samtal komma nära dessa stora frågor.

Även om konfirmandtiden till största del är en osynlig inre resa – så gör vi också en geografisk resa i slutet av konfirmandtiden till ett resmål inom Europa. Denna resa kostar ingenting, hela konfirmandtiden är helt kostnadsfri.

frågor och anmälan

Marta Gustavsson  040-27 91 54
Under senare år har en samisk frälsarkrans utformats med klassiskt samiska material som renhorn, renskinn och snören. Det samiska konfirmationslägret ett samarbete mellan Härnösands och Luleå stift, Samiska rådet i Svenska kyrkan och i nära kontakt med den samiska ungdomsorganisationen Sáminuorra. Under lägret anordnas workshops i hantverk, jojkning och slagverk och det blandas med bakning, undervisning om bibeln, fjällvandring och historia om samisk andlighet.