Det är onsdag eftermiddag och klockan är kvart i två. Två rullstolar rullar upp mot S:t Andreas kyrka, någon kommer med rullator och ytterligare rullstolar rullar in genom porten. Några barnvagnar med bebisar och så ett antal välkända ansikten. Strax kommer ytterligare en ung man i rullstol tillsammans med två av sina assistenter. Mitt hjärta klappar till lite extra. Det är han som är idégivaren till den här typen av konserter, min egen älskade son som i all sin utsatthet har lärt mig så mycket om livet.

Det här är en av konserterna där personer som tillhör omsorgen är speciellt inbjudna. En konsert där glad orgelmusik framförs,  mest från sagans och filmens värld. Idag är det Robert Bennesh, tidigare organist i S:t Andreas som sitter vid orgeln. När klockan är två är ett 60-tal personer samlade i kyrkan, ålder från några månader till 80+, en del kan tala med ord andra gör sig förstådda så gott de kan med ljud och tecken, en del kan gå för egen maskin, andra förflyttar sig med hjälp av rullande hjul. Vi gillar alla att lyssna på musik och sitter förväntansfulla när Robert brakar loss med Mendhelssons bröllopsmarsch från stora orgeln, åtföljd av musik från Disneys filmer som vi känner igen från Kalle Ankas jul, Star Wars, Pippi Långstrump m m . Någon tjoar, en bebis skriker, många applåderar intensivt efter varje stycke. Fyrtio minuter går fort, vi har delat en fin musikstund tillsammans och tar oss ut från kyrkan i vårsolen.

Aina Hagström, Diakon i S:t Andreas kyrka