Svenska kyrkan Malmö finns på plats under Almedalsveckan den 3-10 juli 2016 för att bidra i det politiska samtalet.

I Svenska kyrkans tält nere vid hamnen blir det ”kvartsamtal” med bland andra ärkebiskop Antje Jackelén, Heidi Avellan, politisk chefredaktör Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad och Wanja Lundby-Wedin, tidigare LO-ordförande, 1a vice ordf i Kyrkostyrelsen.

Under onsdagen är det ett seminarium med titeln ”Den krackelerade välfärdsstaten?” i Sävesalen på Gotlands museum. Här ser du hela programmet.

I KORSVÄGEN MELLAN POLITIK, MEDIA, KULTUR OCH TEOLOGI
Samhälle & Existens under Almedalsveckan

MÅNDAG 4 JULI
”Kvartssamtal” i Svenska kyrkans tält vid hamnen
13.00 Heidi Avellan, politisk chefredaktör Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad.
13.20 Helene Egnell, stiftsadjunkt Centrum för religionsdialog.
13.40 Antje Jackelén, ärkebiskop.
14.00 Wanja Lundby-Wedin, tidigare LO-ordförande, 1a vice ordf i Kyrkostyrelsen.
14.15 Carina Nilsson (s), kommunalråd Malmö.

TISDAG 5 JULI
”Kvartssamtal” i Svenska kyrkans tält vid hamnen
10.40 Adrian Kaba, ledamot i kommunfullmäktige, Malmö.
11.00 Ulf Bjereld, professor i statskunskap, ordf. Socialdemokrater för Tro & Solidaritet.
11.20 Johan Tyrberg, biskop, Lunds stift.
11.40 Pia Kinhult, f d regionråd och regionstyrelsens ordf Region Skåne.
12.00 Torbjörn Tegnhammar (m), oppositionsråd Malmö.

ONSDAG 6 JULI
13.45–14.45 Seminarium ”Den krackelerade välfärdsstaten?”
Sävesalen, Gotlands museum, Mellangatan 19
Medverkande: Wanja Lundby-Wedin, tidigare LO-ordförande, 1a vice ordf. i Kyrkostyrelsen.
Bengt Kristensson Uggla, författare och professor vid Åbo Akademi.
Pia Kinhult, f d regionråd och regionstyrelsens ordf Region Skåne.
Helle Klein, chefredaktör och präst.
Anders Ekhem, kyrkoherde, Svenska kyrkan Malmö.

Kvartssamtalen och seminariet leds av kyrkoherde Anders Ekhem och präst Albin Tanke, Svenska kyrkan Malmö.