Ann-Christine Ruuth

Ann-Christine Ruuth. Foto: Lina Alriksson

Söndag den 7 augusti kl 11 firas högmässan i S:t Petri kyrka i regnbågens tecken. Predikant i högmässan är föreläsare, inspiratör, präst och transperson Ann-Christine Ruuth från Växjö. I sin blogg skriver Ann-Christine: ”Jag längtar efter ett samhälle där alla människor, män och kvinnor behandlas likvärdigt. Där våra olikheter inte betraktas som problem utan en tillgång. Jag drömmer om en tillvaro där ingen homosexuell eller transperson behöver ”komma ut” eller förklara sig, utan där det ses som lika självklart som andra uttryck för mänskligt liv.”

I gudstjänsten medverkar också Albin Tanke som är kontraktsadjunkt i Malmö pastorat, Jan Jorde som är präst i S:t Petri kyrka, operasångaren Tobias Nilson samt organist Carl Adam Landström.

Välkommen till gudstjänst i S:t Petri för att fira att vi är ”en kyrka som inte bara öppnar dörren för alla utan där var och en möts av mänsklig värme och får erfara att en är mer än välkommen”!

Länk till Ann-Christine Ruuths blogg