Mamma, vad är Gud gjord av?

(Tänka, tänka, tänka!!! Vad säger jag till en 6-åring? Alfa & Omega känns inte relevant i sammanhanget!)

Mamma! Jag kom på det själv! Jag tror, att Gud är gjord av regnbågsstoft!

(…och så försjunker han i sin bok igen)

I Kyrkoårets sista dagar, har världen blivit annorlunda. Utgången av presidentvalet i USA gör världen mer otrygg de kommande fyra åren. Världen har blivit mer skrämmande. Mer farlig. Mer osäker. Domsöndagstidens allvarsamma texter har fått fysisk gestalt i USA:s kommande president.

I önskan om en bättre värld för alla barnen på jorden, provtänker jag lite….

Tänk om Gud är gjord av regnbågsstoft! Då har ju vi också regnbågsstoft inom oss – eftersom vi är skapade av Gud. Alltså finns det inom var och en av oss, löftet om att Gud aldrig mer ska överge världen. Alltså finns det inom var och en av oss, den stora, eviga kärleken – utan början och utan slut (där kom visst Alfa & Omega in!). Alltså finns det inom var och en av oss, friheten att vara de vi djupast inom oss själva känner att vi är. Alltså finns det inom var och en av oss, befrielsen i att veta, att vi är omslutna av den stora Förlåtelsen. Alltså finns det inom var och en av oss, möjligheten att låta Gud följa med på vår livsvandring – i den takt och på det sätt som vi, var och en, önskar.

Alltså finns det inom var och en av oss, förmågan att själva bygga regnbågar över till våra medmänniskor – de nära oss och de långt bort. Vi har möjligheten – och uppdraget – att sprida regnbågsstoft över hela vår värld.

Vår arma värld behöver mer regnbågsstoft!

Så kan ett provtänk bli…. Hur provtänker du?

 

Maria Josefson, diakon i Husie