Kontrapunkt, Svenska kyrkan Malmö och Malmökretsen av Svenska Röda Korset öppnar en nattöppen värmestuga och ett solidaritetscenter – Solidaritet värmer – för hemlösa och andra personer i behov under vinterns kallaste månader i Malmö.

Verksamheten öppnar i december och håller öppet till slutet av mars.

Det här är Solidaritet Värmer
Period: december 2017 till mars 2018
Öppet för alla oavsett uppehållsstatus och utgår från individens egna bedömning av sina behov. www.solidaritetvarmer.se

Nattöppen värmestuga
Drivs av Kontrapunkt i samarbete med Svenska Kyrkan i Malmö och Malmökretsen av Röda Korset. Det sker inte i Kontrapunkts lokaler, utan i en extern lokal.

Värmestugan kommer vara öppen varje natt. Det kommer inte finnas sovplatser men det erbjuds värme, trygghet och tak över huvudet för personer i Malmö som saknar skydd för natten. I värmestugan finns varm mat, varm dryck och tillgång till wifi och toaletter.

Solidaritetscenter
Solidaritetscentret i Kontrapunkts lokaler på Norra Grängesbergsgatan håller öppet två timmar per dag. Här är alla välkomna att hämta livsmedel, matlådor, kläder, filtar och hygienartiklar. Det erbjuds även möjlighet till samhällsinformation och asylrådgivning. Centret fungerar som solidarisk omfördelningsplats av resurser. Genom att hjälpa affärer, företag och producenter att ta hand om matsvinn och utsorterade produkter kan samhällets överflöd kanaliseras till människor i behov.

Så här kan Malmöborna hjälpa till:
Organisationerna efterfrågar just nu hjälp i form av donationer och volontärer. Eftersom den drivs av ideella krafter och utan offentligt stöd blir Malmöbornas engagemang centralt för dess genomförande.

Donationer: matvaror, varma ytterkläder, skor, strumpor, underkläder, sovsäckar, filtar och hygienprodukter.
Matvaror: Kontrapunkt hjälper gärna fler butiker, producenter och restauranger att ta hand om sitt matsvinn.

För mer information: Johanna Nilsson 0739-289657 www.solidaritetvarmer.se

Mer information hittar du på Kontrapunkts hemsida: http://www.kontrapunktmalmo.net/tillsammans-skapar-vi-ett-varmare-malmo/

Läs om vinterns aktiviteter och hur du kan bidra genom att donera material, pengar eller tid på www.solidaritetvarmer.se