Välkommen till öppen filmvisning av dokumentärfilmen Home tisdagen den 30 januari kl 18.30 på Kino i Lund. I samband med visningen får vi också tillfälle att träffa Batoul och Khalil från den palestinska ungdomsorganisationen Palvision som gjort filmen.

I dokumentärfilmen ”Home” följer vi tre unga palestinier ifrån Östra Jerusalem. Muna, 19, drömmer om att bli en berömd journalist. Sedan hon var barn har hon videofilmat avhysningar i sitt bostadsområde Sheik Jarrah. Najef, 26, arbetar med att transportera varor på sin åsna genom de trånga gränderna i hans kära bostadsområde Silwan, alltmedan han kämpar med riken av att få sitt hus raserat. Omar, 20 är en ung arkitektstudent som har bestämt sig för att lämna Östra Jerusalem när han tar sin examen. De kommer från väldigt olika delar av det palestinska samhället men delar erfarenheten av att vara ung i Östra Jerusalem och leva under ockupation.

Många gånger får vi presenterat för oss ockupationens realiteter som siffror och statments, i denna dokumentär får vi möjligheten att möta tre människoöden.

Varmt välkommen!