Drop in-dop betyder att du inte behöver boka något i förväg. Dopet är personligt och individuellt, oavsett ålder. Det är enkelt och nära, och du kommer som du är.

Hur går det till?
Drop in-dop innebär att ni kan döpa utan att behöva tänka på allt det praktiska. Kyrkan ordnar präst och musik och ibland även fika efteråt (för mer exakt info se webben). Det går även att låna dopklänning för den som vill.

Ta med hela släkten eller några få utvalda. Det är upp till er. Ingen föranmälan behövs och det kostar inte heller någonting. Det du behöver ha med dig är personnummer och båda vårdnadshavarnas underskrift, om den som ska döpas är under 18 år. Vid barndop behövs även legitimation för barnets samtliga vårdnadshavare, vid vuxendop legitimation för dig som ska döpas. Före varje dop hålls ett dopsamtal med prästen, där även faddrar kan delta.

Läs mer om drop in-dop och dopgudstjänsten

I Malmö planeras drop in-dop vid dessa tillfällen:

• 10 november kl 12.00-16.00 i Limhamns församlingshus
  • 9 februari 2019 kl 13.00-16.00 i S:t Pauli kyrka
  • 16 mars 2019 kl. 12.00-16.00 i Limhamns församlingshus

För mer information om drop in-dop i Malmö kyrkor, se www.svenskakyrkanmalmo.se , 040-27 90 00