Svenska kyrkan Malmö, Svenska Röda Korset, Röda Korset Malmökretsen, Skåne Stadsmission, Kontrapunkt och Refugees Wecome Housing Sweden startar en nattöppen värmestuga för Malmös hemlösa i vinter.  Nu söker vi volontärer och personal till värmestugan.

De platser där hemlösa i Malmö idag kan värma sig räcker inte till. Därför startar Svenska kyrkan Malmö, Svenska Röda Korset, Röda Korset Malmökretsen, Skåne Stadsmission, Kontrapunkt och Refugees Wecome Housing Sweden en nattöppen värmestuga för Malmös hemlösa. I värmestugan kommer det att erbjudas mat, kläder och tillgång till toalett, men framförallt en trygg plats över natten.

Volontärer och personal sökes

Till värmestugan söker vi nu volontärer, volontärsamordnare, platsansvariga och säkerhetsansvariga. Maila din intresseanmälan till varmestuganmalmo@gmail.com

Volontärer till kvälls-/nattpass

Som volontär på värmestugan hjälper du volontärsamordnare, platsansvariga och säkerhetsansvariga i arbetet med att hålla värmestugan öppen.

Två volontärsamordnare

Som volontärsamordnare ansvarar du för att löpande rekrytera och samordna alla volontärer. Du håller i informationsmöte och fungerar som ett stöd till volontärerna.

Som person är du van vid och trivs med att arbeta självständigt och driva processer. Du är social och har lätt att få kontakt med människor. Arbetstiderna är oregelbundna. Du behöver kunna arbeta obekväma tider, såsom kvällar och helger. Visst nattarbete kan förekomma. Tjänsterna tillsätts löpande och är visstidsanställningar till minst 190331. Omfattningen varierar mellan 50-100% .

Tre platsansvariga

Som platsansvarig ansvarar du tillsammans med övriga plats- och säkerhetsansvariga för att regler och rutiner efterföljs på värmestugan samt att reglerna och rutinerna följs upp och utvecklas. Du har mycket kontakt med både volontärer och gäster och hjälper till vid eventuella konflikter. Du är van vid och trivs med att jobba samordnande och planerat tillsammans med andra. Du är bekväm med att ha ett övergripande ansvar och du har lätt för att fatta beslut. Erfarenhet av att möta människor i utsatthet är meriterande.

Tjänsterna tillsätts löpande och är visstidsanställningar till minst 190331. Heltid. Schema med nattskift.

Tre säkerhetsansvariga

Som säkerhetsansvarig ansvarar du tillsammans med övriga plats- och säkerhetsansvariga för att regler och rutiner efterföljs på värmestugan samt att reglerna och rutinerna följs upp och utvecklas. Du är van vid och trivs med att jobba samordnande och planerat tillsammans med andra. Du har mycket kontakt med både volontärer och gäster. Du håller god uppsikt över lokalen och ansvarar för att hantera och lösa de konflikter som uppstår på ett lugnt och varsamt sätt. Därför är det viktigt att du är bra på konflikthantering, är lugn och har ett vänligt, respektfullt men tydligt sätt mot andra människor. Erfarenhet av att jobba med människor i utsatthet är meriterande liksom flerspråkighet.

Intresseanmälan och frågor

Skicka din intresseanmälan till varmestuganmalmo@gmail.com

Samma adress kan användas vid eventuella frågor.