Ibland vet jag inte riktigt vad jag håller på med. Tusen saker snurrar i huvudet om dagen och dessvärre också om natten ibland. Stort och smått, viktigt och kanske mindre viktigt. Skulle väl kunna vara lite trevligare mot mina medmänniskor emellanåt också.
Jag vet inte riktigt vad som tar åt mig.
Eller så vet jag. Jag låter tingen ta överhanden. Och visst är det viktiga saker som förtjänar min fulla uppmärksamhet, men om jag inte är riktigt närvarande blir det ju si och så med den saken. Jag vet heller inte riktigt när jag är klar och kan slappna av eller gå vidare till nästa viktiga sak.
Som att skriva den här texten. Det skulle gjorts i förra veckan, men fortfarande vet jag inte vad den ska handla om.
Så allt jag har att komma med är min frustration och min djupa bön om att lära mig att ta en sak i taget, att andas och att ha ögon för det verkligt viktiga: att få möta en annan människa, att få möta Gud.
Nåd från herren Jesus åt alla.
Charlotte Lundh, diakon Hyllie kyrka