Dopet är personligt och individuellt, oavsett hur gammal du är. Ett drop-in dop kostar ingenting, och du behöver inte anmäla dig i förväg. Kyrkan står för präst, musik och dopfunt. Innan varje dop hålls ett dopsamtal med prästen, där även faddrar kan vara med. Det finns inget krav på dopklänning eller dopdräkt utan det går lika bra att bli döpt i sina vanliga kläder. Efter dopceremonin bjuder kyrkan på doptårta.

Vid två tillfällen under våren har du möjlighet att låta döpa dig eller ditt barn under Drop in-dop på följande platser:

Lördag 16 mars kl 12-16 i Limhamns församlingshus
Lördag 27 april kl 11-16 i Fosie kyrka

Hur går det till?
När du kommer får du träffa en präst och prata om dopet. Sedan firar vi en kort dopgudstjänst i kyrkan just för dig eller ditt barn. Det finns dopklänning för barn att låna för de som vill. Även musiker finns i kyrkan och alla är välkomna oavsett ålder.

Vad krävs?
Vid vuxendop, ta med legitimation på den som ska döpas. Är den som ska döpas under 18 år krävs medgivande och legitimation från barnets samtliga vårdnadshavare. Personnummer behöver anges för alla som döps.

Frågor?
Limhamns församlingshus: Bodil Rolf, assistent 040-27 94 80