Vi har haft jubileum. Vår församling, Hyllie, har firat att den bildades för lite drygt 50 år sedan, 1 januari 1969. Gränsdragningarna för kyrkan inom Malmö har skiftat både före och efter det, det vet vi ju, men nu ville vi fira just vårt eget lilla hörn och dess historia.

Vi tyckte att vi började planera i god tid, ändå blev det lite sistaminuten över en del beslut och åtgärder men vet ni vad? Strunt samma! Det blev en underbar Palmsöndag tillsammans med människor som har Hyllie församling någonstans i sina hjärtan. 50 år är ju rätt mycket i ett människoliv men inte så mycket i kyrkans perspektiv. Vi är en del av planen, våra trådar är långa bakåt, framtiden vet vi ingenting om och det är som det ska. I Guds nu lever vi.

Vi har fått fira ännu en påsk. Ännu en gång levt med i dramat att jubelrop och förhoppningar blir svek och smärta – och så Guds, livets, ljusets triumf över ondska, död och mörker. En berättelse om det som hände då som sedan dess aldrig har kunnat glömmas – och ett mönster, påskens mönster, som lever i oss.

Jag tänker att firande innebär både ett högtidlighållande av det som en gång hände, och en reflektion över vad det betytt i våra kollektiva och helt personliga liv. Gryningsljuset som kommer med hoppet, ofattbart. I Guds nu lever vi.

Glad påsk!
Charlotte Lundh, diakon Hyllie kyrka